28 juni 2014

Fondue Bourguignonne & rødvin foran peisen ♫¸♥¸♫♪


Skikkelig digg hyttemat !!
Fondue Bourguignonne er terninger med kjøtt, noen bruker også grønnsaker og
sjømat, spiddet på fonduegafler og stekt i olje av hver enkelt rundt bordet.
Jeg bruker solsikkeolje, den har ingen smak og tåler høy varme.
Velg mørt kjøtt, indre eller ytrefilet av storfe.
Indrefilet av svin og kyllingfilet er også godt kjøtt til fondue.

Du trenger:
  • Solsikkeolje
  • 250 g ytrefilet per person
  • Biffkrydder
  • 1 stor bakepotet per person
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
  • Salat
Sånn gjør du:
  1. Stek først bakepotetene, de trenger 1-2 timer i stekeovn, avhengig av størrelsen på 250 grader/innstilling 8 på gassovn.
  2. Skjær biff i passende biter, ta dem ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før de skal tilberedes.
  3. Varm opp oljen i fonduekjelen.
  4. Serveres med salat og bearnaisesaus.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på her.

Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om fondue, som er litt mer utdypende, som du
finner her : FONDUE
Der finner du også oppskrifter på gode dippsauser.

Litt bearnaisesaus og kryddersmør i tillegg, så blir det bra ♫¸¸♫♪

Spis & Nyt ♫♪

 ♫¸¸♫♪
Heggsetra - Sør Fron 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF