11 mai 2018

Hjemmelaget hamburger av kvernet høyrygg ♫♪


Skikkelige reale og gode hamburgere får du av å kverne høyrygg av storfe.

Høyrygg sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.
Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt. 
Bruk kaldt kjøtt og kalde redskaper, la gjerne kjøttkverna og det oppskårete kjøttet ligge litt i fryseren.  Da blir fettet jevnere fordelt -har jeg lest meg frem til. 


Det eneste bindemiddelet og smakstilsetningen jeg bruker er salt.
Form burgere med en lett hånd, ikke rør kjøttet sammen. Bare lag en kjøttball og form den til en hamburger. Sett dem i kjøleskapet en times tid, så de får festet seg litt sammen.

Burgerne kan gjerne være medium stekt ♥ 
Det er litt kvalitetsforskjell på nykvernet kjøttdeig av godt storfekjøtt og den du får kjøpt vakumpakket i butikkene !!


Hamburgere laget fra bunnen av fortjener hjemmelaget hamburgerbrød 
Oppskrift på nydelige hamburgerbrød finner du 👉 her !

Jeg serverte hamburgerne med hjemmelaget pommes frites 
Jeg har ingen frityrgryte, men det går fint å lage hjemmelaget pommes frites i stekeovn også ♫♪
De blir ikke sprø, men lover deg -de smaker smaskens !!


Du trenger til 6 stk:
  • 1 kg høyrygg
  • 10-15 g salt
  • Olje
  • Smør
  • Hamburgerbrød
  • Cheddar eller blåmuggost
  • Salat
  • Tomat
  • Rødløk
  • Ketchup
  • Sennep
  • Potetgull

Sånn gjør du:
  1. Lag hamburgerbrød. Du må beregne 2,5 time, så de får avkjølt seg litt. Oppskrift her.
  2. Forbered pommes frites. De bør ligge i vann i minst en time.
  3. Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
  4. Krydre kjøttet med salt, før du legger det i kjøttkvernen. Fordel saltet rundt kjøttet, bruk gjerne hendene. 
  5. Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen og ikke rør i kjøttdeigen etter kjøttet er kvernet.
  6. Form hamburger på 150-170 gram.
  7. Legg dem i kjøleskapet en times tid eller lenger, så de blir litt fastere og dermed lettere å steke.
  8. Stek dem i en varm panne med en blanding av smør, for smakens skyld og olje for varmens skyld.
  9. Du kan selvfølgelig også legge dem på grillen. Pensle burgerene godt med olje. La hamburgeren ligge rolig en god stund, før du prøver å snu dem. De vil feste seg til grillen eller stekepannen, men løsner igjen når de har fått god stekeskorpe.
  10. Grill/stek dem i ca. 3 minutter på hver side på ganske høy varme. La de ettersteke/hvile på svak varme i 5-10 minutter.
  11. Hvis du ønsker kan du legge på ost de siste stekeminuttene.
  12. Server nystekte hamburgere med hva du måtte ønske av tilbehør. Noen liker cheddar, mens andre digger blåmuggost. Salat, rødløk, tomater, Heinz ketchup, god sennep og ost brukte jeg i dag. Skal man skeie ut, gjør det skikkelig, litt sprøtt potetgull er godt til burger. 
  13. Spis & Nyt ♫♪
Pommes frites
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler. Jeg bruker en sånn smart 'kjøkkendings', som fulgte med mandolinen min.
  2. Skyll dem og legg dem så i kaldt vann i en time eller lenger, så mesteparten av stivelsen går ut av potetene.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Legg dem i en bolle og hell over litt olje, salt, pepper og krydder, jeg brukte grillkrydder. Bland alt godt sammen.
  5. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek i ovnen, med funksjonen varmluft på 200°C i ca. 40 minutter. Hvis hamburgerbrødene er kalde, kan du varme dem opp sammen med pommes frites, de siste 5 minuttene.
Hjemmelaget hamburgerbrød ♫♪

Skjær kjøttet i biter ♫♪
Bland inn salt ♫♪
Kjør kjøttet gjennom kjøttkvernen ♫♪
Form burgere med hendene ♫♪

Dekk med plast -og la de ligge i kjøleskapet til de skal stekes ♫♪
'Skjærer' poteter i strimler ♫♫
La potetene ligge i kaldt vann en times tid ♫♪
Stek pommes frites på 200°C varmluft  ♫♪
Tilbehør ♫♪
Stek hamburgere ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF