27 april 2018

Teriyaki svinefilet med asiatisk coleslaw !


Teriyaki saus 
- er en Japansk saus basert på soyasaus, eddik, brunt sukker, ingefær og hvitløk.
Som, du skjønner ut av ingrediensene er den både salt og søt.
Du får kjøpt sausen ferdig laget på små flasker, men den blir bedre om du lager den selv.
Hvis du skal lage den å ha den på en flaske bør du koke den først og deretter sile den før du har den på en ren flaske.


Coleslaw stammer fra det hollandske ordet koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat 🌿 Det finnes utrolig mange forskjellige oppskrifter, men alle utgavene inneholder rå kål.

I denne asiatiske utgaven bruker jeg en dressing av olje og eddik, men det er også veldig vanlig å bruke majones, som jeg har brukt i denne oppskriften 👉 her.


Jeg tilberedet svinefileten i Crock-Pot, en elektrisk kjele, som koker maten på svak varme over lang tid, men den kan også stekes i vanlig stekeovn.
Du kan lese mer om Crock-Pot 👉 her.

Det smaksrike kjøttet passer perfekt til den sprø asiatiske kålsalaten🌿

Spis & Nyt ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svin ytrefilet
  • 1 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 fedd presset hvitløk
  • 1/2 ts pepper
  • 2 vårløk i strimler
  • Sesamfrø
Sånn gjør du:
  1. Renskjær svinefileten fri for sener og fett.
  2. Brun den raskt i en stekepanne på alle sider i litt olje og legg den over i Crock-pot kjelen.
  3. Bland sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, olje, ingefær, hvitløk og pepper.
  4. Hell blandingen over kjøttet.
  5. Sett på lokket og kok på LOW i 6 timer eller på HIGH i 3 timer.
  6. Ta kjøttet ut av kjelen og skjær det i skiver, så godt du kan... Kjøttet faller fra hverandre 😋
  7. Hell over sausen fra kjelen.
  8. Dryss over vårløk og sesamfrø.
  9. Server retten med asiatisk kålsalat og ris eller nudler.
Asiatisk coleslaw
  • 1/2-1 stk nykål, spisskål eller kinakål deles i tynne strimler
  • 1 stk paprika i tynne strimler
  • 1 stk gulrot i tynne strimler
  • 50 g sukkererter i tynne strimler
  • 2 vårløk i tynne strimler
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle grønnsakene i en bolle.
  2. Rør sammen eddik, rapsolje, sesamolje og soyasaus, smak til med salt og pepper.
  3. Hell dressingen over salaten rett før servering og bland alt godt sammen.
Jeg serverte retten med eggnudler.
Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av vannet og rør inn bittelitt sesamolje og soyasaus.

Retten kan også stekes i stekeovn.
Legg kjøttet og sausen i en ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og stek den i ovn på 125 grader i ca. 3 timer.

Får du igjen rester av kålsalaten, så lag en herlig omelett til frokost. Oppskrift 👉 her 🌿

Ingredienser til Teriyaki svinefilet ♫♪ Jeg lagde til 2 personer og brukte 400g svinefilet !

Brun svinefileten raskt i en varm panne med olje  ♫♪

Teriyaki saus  ♫♪

Legg svinefilet i Crock-pot kjelen og hell over sausen ♫♪

Kok på HIGH i 3 timer eller LOW i 6 timer ♫♪

Del opp ingrediensen til coleslaw  ♫♪

Coleslaw og dressing ♫♪

Kok nudler ♫♪






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF