13 april 2018

Minipai med spekeskinke & pesto ♥ Adorada Eau de California ♥



ADORADA -  er spansk og betyr «beundret»
Unike duftopplevelser! Når en vinmaker inspireres av parfyme

Fetzer Vineyards fra California introduserer to nye viner denne våren: 
Adorada Eau de California Rosé og Adorada Eau de California Pinot Gris.
Et ønske om å lage utpregede aromatiske og annerledes viner fikk den unge californiske vinmakeren Margaret Leonardi til å hente inspirasjon fra parfymeverden og utforske de stemningsfulle florale aromaene man finner i enkelte druetyper. Vinene er laget av nøye utvalgte druer som har et forførende aromatisk blomsterpreg. Flaskene er drapert med et tynt lag av voks som minner om eksklusive parfymeflakonger. Adorada Pinot Gris og Adorada Rosé finner du ikke i parfymeriet, men i Vinmonopolets butikker. 


Jeg serverte hvitvinen, Adorada Eau de California Pinot Gris 
til smaksrike og gode små minipaier

Minipai med spekeskinke og pesto 
Disse kan serveres til forrett, settes på tapasbordet eller nytes når du har lyst på noe skikkelig digg

Du trenger til 12 stk:
  • 50 g serranoskinke
  • 6 stk små tomater
  • 6-12 stk oliven 
  • 3 plater butterdeig 
  • Pesto *
  • 100 g revet ost
  • Ruccolasalat
Sånn gjør du:
  1. Lag pesto, hvis du vil lage den fra bunnen av, oppskriften finner du lengre ned på siden.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Skjær cherrytomater i båter og oliven i skiver
  4. Skjær eller klipp parmaskinke i strimler
  5. Kjevle butterdeigen ut til halv tykkelse, stikk ut sirkler og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  6. Smør på pesto, men ikke helt ut til kanten, da vil de ikke heve seg.
  7. Dryss over revet ost og legg på tomat, oliven og skinke.
  8. Stek i i stekeovnen i 10-15 minutter.
  9. Dryss over ruccola ved servering.
  10. Spis & Nyt ♥
Se steg for steg bilder lenger ned i innlegget !

Hvitvinen var god, ble litt mer fruktig og smaksrik etter ett par slurker faktisk.
Smakte slettes ikke parfyme altså. 
Passer veldig godt til 'småmat' med litt sterke smaker/krydder. 
Det eneste negative var voksen rundt korken !! 
Åpne ikke flasken ved bordet, det spretter 'svart voks' overalt. På kjøkkenbenken, på 'kokken' og på gulvet !!


Vinmaker Margaret Lenoardi

Går nye veier

Vinmaker Margaret Lenoardi brukte sin erfaring fra den kulinariske verden da hun skulle skape disse aromatiske vinene. Den ivrige hobbykokken vokste opp i en stor familie med sterk forankring i mat- og vintradisjoner. Hun lærte tidlig å eksperimentere med smaker, teksturer og aromaer på kjøkkenet, en lidenskap hun i dag bruker når hun lager Eau de California-vinene.

– Tenk på hvordan en parfymemaker blander essensielle oljerfor å skape en helt unik duft. Å lage vin handler om mye av det samme, ved at jeg samler forskjellige aromaer og smaker fra druene for å skape en spesiell opplevelse i glasset. Det er givende å se for seg en bestemt sanseopplevelse og å utforske ulike varianter av en drue, litt som en kokk eksperimenterer med sin krydderhylle, sier hun.

Margaret har sin utdannelse innen vindyrking fra California Polytechnic State University og utfordrer konvensjonell vinproduksjon med helt nye, særpregede viner.

Hjemmesiden til Adorada Wines finner du her.


Pesto
  • 1 potte basilikum 
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje litt og litt om gangen.
  3. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser 
Lager minipai-bunner 
Kjevl ut 'restene' av deigen og lag noen til 
Legger på pesto, ost, tomat og oliven 
Legger på spekeskinke 
Klare til steking 
Klar til servering 
Spis, drikk & nyt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF