07 mars 2018

Wok med strimlet oksekjøtt (Grete Roede)

Kan oppfattes som REKLAME, men jeg har betalt for varene ! #foråværepådensikresiden

En oppskrift fra Roedekassen - Godtlevert
Uke 10 - 2018

Wok med strimlet oksekjøtt
Wok deg en rask, deilig og fargerik middag på 1-2-3!


Min vurdering
God på smak !
Retten inneholder veldig mye grønnsaker, noe som jeg synes er godt.
250 g storfe biffstrimler fra Prima Jæren, jeg trodde det skulle blir altfor lite, men neida -det ble godt.
Ferdig woksaus fra Go-Tan, som man får kjøpt i de fleste butikker.
Tilbehøret var fullkornsris, på ekte Roede-vis !
Sunt og godt ♫


Du trenger til 2 porsjoner
Ris
  • 125 g fullkornsris
  • Litt salt
Wok
  • 250 g strimlet storfekjøtt
  • salt og pepper
  • 150 g brokkolibuketter
  • 1 pakke aromasopp
  • 1 bit kålrot
  • ½ pakke vårløk
  • 1 pakke woksaus sitrongress
  • ½ dl vann
  • 1–2 ss ingefær
  • 2 ss solsikke-/rapsolje
  • 1 stk lime
Sånn gjør du:
  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
  2. Tørk av kjøttet. Kutt sopp i fire, kålrot i strimler og vårløk i skiver. Finhakk eller riv ingefær.
  3. Stek kjøttet raskt på sterk varme i en forvarmet stekepanne med olje. Stek det i to omganger for et bedre resultat. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet over på en tallerken.
  4. Stek brokkoli, sopp og kålrot i 3–4 minutter. Vend inn vårløk, woksaus, vann (jeg brukte ikke vann) og ingefær, og kok opp.
  5. Ha kjøttet tilbake i pannen og smak til med limesaft, salt og pepper.
  6. Server wok med strimlet oksekjøtt og kokt ris ved siden av.
1 Roedeporsjon = 
Wok: 300 g Kokt fullkornsris: 150 g Energiinnhold: 400 kcal


Ingredienser klare til steking !
Steker biffstrimler !
Steker grønnsaker !
Klar til servering !
Spis & Nyt ♫

Roedekassen uke 10 - 2018 !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF