04 mars 2018

Tortilla / Tacolefser ♫


Prøvde meg på hjemmelagde tortilla i dag
Jeg skulle lage tacokake, men de ferdigkjøpte tacolefsene var for små.
Kunne jo reist til Hamar å kjøpt en annen type, men kanskje det var en mening med det.

De ble veldig gode altså. 
Det tar jo litt lengre tid enn å klippe opp en pakke ferdigkjøpte, men vel verdt tiden.
Prøv du også da vel 


Du trenger til 8 store tortilla:
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss rapsolje
  • 2,5 dl varmt vann, ikke glovarmt, men litt varmere enn lunken

Sånn gjør du:

  1. Bland mel, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin. 
  2. Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig i ett minutt til deigen har samlet seg. 
  3. Skru opp hastigheten og elt deigen videre i ca. 10 minutter. Poenget med å elte så lenge, er å strekke fibrene i melet. Da tåler deigen å bli kjevlet ut ganske tynt uten å revne.
  4. Del deigen i 8 like emner, kan gjerne bruke en kjøkkenvekt.
  5. Rull hvert emne til en bolle. 
  6. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i posen i ca. 15 minutter.
  7. Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de ut til tynne leiver. Jeg brukte en bakeform på 24Ø, som mal (de krymper litt under steking), samme størrelse som stekepannen. Ikke bruk mel når du kjevler dem ut. Det kan anbefales å investere i en silikon bakematte.
  8. Legg dem lagvis, med plast mellom hver tortilla (hvis du ikke har megastor kjøkkenbenk).
  9. Stek tortillaene i en tørr, varm stekepanne. Stekes ca. 1 minutt til de bobler på toppen. Snu tortillaen og stek dem i 1/2 minutt på den andre siden. Stekepannen skal helst være tørr og ren for hver tortilla, så tørk bort eventuelle tortillarester mellom hver steking.
  10. Legg ferdig stekte tortilla i en bunke i et kjøkkenhåndkle. Dekk dem til slik at de holder seg myke. 
  11. Hvis du ikke skal bruke dem med en gang, så pakk dem inn i plast når de har blitt kalde.
Tips:
Du kan lage dem mindre eller større, tynnere eller tykkere, det avgjør du selv !
Kjevl ut og stek en tortilla først, så du ser hvordan de blir etter de er stekt, før du kjevler ut alle.

Ingredienser ♫
Fine kjøkkenmaskinen min 
Den er ikke SÅ gammel, fra 1994 !!
Kjøpte den for å lage barnemat selv. Min datter Silje, født i 1991 er oppfostret på barnemat fra Nestle. men Cato, født i 1994 fikk stort sett hjemmelaget barnemat fra bunnen av.
Men, nå vurderer jeg faktisk å investere i en ny. 

8 stk ca. like store emner ♫
La de hvile i minst 15 minutter. Må legges i plast, så de ikke blir tørre ♫
Kjevle ut en og en, mens resten av emnene ligger i plast ♫
Bruk en mal til å forme runde tortilla ♫
Steker tortilla ♫
8 stk varme nystekte tortilla ♫

Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF