06 mars 2018

Skrei med grønnsaksstuing og kokte poteter (Grete Roede)

Kan oppfattes som REKLAME, men jeg har betalt for varene ! #foråværepådensikresiden

En oppskrift fra Roedekassen - Godtlevert
Fra 'serien' Edel prøver matkasser, les mer her.

Roedekassen er komponert i samarbeid med Grete Roede og passer for deg som vil spise deg mett på sunn og god mat. Rettene inneholder mye grønnsaker og magrere råvarer, og er perfekte om du følger Roedemetoden eller bare vil leve litt lettere.
Mye grønnsaker og magrere råvarer
Kaloriberegninger i oppskriftene.
Tilberedningstid: Omtrent 20-40 minutter per måltid
.


Roedekassen uke 10 - 2018
Matkasse til 2 personer, 3 middager, kr. 749,- / kr. 125,- per porsjon.

Mange små pakker i denne ukens matkasse også, men hvor er det fine hefte med liste over ingredienser og oppskrifter ?? Det er jo ingen krise for oppskriftene ligger jo på hjemmesiden.
Jeg skrev ut oppskriftene, men fremgangsmåten blir ikke med på utskriften.
Da kan man bruke app'n på mobilen -eller på iPad, men ingen papirversjon denne uken altså !!


Skrei med grønnsaksstuing og kokte poteter
Skrei smaker nydelig sammen med grønnsakstuing, prøv gjerne å pannesteke den.
Bruk gjerne urter i grønnsaksstuingen. Smak til sausen med revet muskatnøtt, sitronsaft og nykvernet pepper. Saus og grønnsaker kan serveres hver for seg. Vær forsiktig med å salte maten før du har smakt på den.

Min vurdering:
Det var i hvert fall nok grønnsaker til 2 porsjoner, men når det går den veien er det greit !
Ferdig bechamelsaus på pose og 350 g skrei fra First seafood, produsert av sjøfrosset råstoff.
Lages raskt og enkelt på 30 minutter.
Retten smakte helt greit på en tirsdag.
Ble mett av grønnsaker og poteter, men min bedre halvdel synes det var litt lite fisk, selv om han fikk 2/3 av fisken ! Jeg har nok skjemt han bort litt, med store porsjoner

Oppskrift fra Godt Levert

Du trenger til 2 porsjoner
Poteter
  • 400 g gule poteter
  • Litt salt
Skrei
  • 350 g skreiloin
  • salt og pepper
  • ½–1 stk sitron i båter
Grønnsaksstuing
  • ½ pakke gulrot
  • 1 stk purreløk
  • 300 g bechamelsaus
  • 1 pakke spinat
  • salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Varm opp en kjele med vann til grønnsaksstuingen.
  2. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
  3. Legg skreien i en ildfast form og krydre den med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Det tar omtrent 8–10 minutter (jeg stekte fisken i 12 minutter), avhengig av tykkelsen på fisken.
  4. Skyll spinat (Jeg fjernet også stilkene), skrell gulrøttene og vask purreløken godt. Kutt gulrot og purre i skiver. Del sitron i båter.
  5. Kok gulrot og purreløk i 3–4 minutter (jeg kokte dem i 10 minutter) og hell av vannet. Hell bechamelsausen (hvis du skal lage den fra bunnen av, kan du bruke oppskriften på hvis saus, nederst i innlegget) i kjelen med grønnsakene og varm opp under omrøring. Vend inn spinat (jeg brukte 50g) og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann eller melk.
  6. Server skrei med kokte poteter, grønnsaksstuing og sitron i båter.
1 Roedeporsjon =
Skrei: 150 g Grønnsaksstuing: 200 g Poteter: 150 g Energiinnhold: 400 kcal

Koker poteter og grønnsaker 
Lager grønnsaksstuing 
Klar til servering

Dagens dessert, inneholder 145 kcal pr. stk / Den følger ikke med i matkassen altså !
Kesamfromasj med jordbær-ratatouille
Oppskriften finner du : HER


Hvit saus:
Oppskriften er til 4 porsjoner

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 7 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper

Sånn gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen.
  2. La det koke i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
Hvis du vil ha en hvit saus uten smør:
Rør eller rist melet i melken og dropp smøret, bruk gjerne ekstra lett melk eller skummet melk !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF