03 mars 2018

POTETGRATENG ♥ஜ


Nydelig potetgrateng som passer ypperlig til de fleste middagsretter.
Oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling og fisk !

Du lager ganske enkelt potetstappe, som du heller over i en ildfast form, drysser over med ost - og steker i stekeovn 

Fordelen er at potetene kan tilberedes i god tid før middag og kun gratineres i ovnen før den skal serveres. Du kan gjerne krydre gratengen med krydder, som passer til ingrediensene du skal servere gratengen til 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 700 g skrelte poteter
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 100 g revet ost
  • (Krydder)
Sånn gjør du:
  1. Kok potetene møre i en kjele med usaltet vann. 
  2. Sil av vannet og damp potetene tørre. 
  3. Mos potetene og rør inn smør og melk.
  4. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
  5. Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost -og eventuelt krydder.
  6. Stekes i stekeovn på 220°C i 20-25 minutter eller til osten er gyllen.
Kokte poteter moses og tilsettes smør, melk, salt og pepper
Klar til steking (sammen med ovnsbakte grønnsaker) 


Servert med svinekam, grønnsaker og saus  
Oppskrift 👉 her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF