17 mars 2018

Kamskjell & Reker med asiatiske smaker ♥ Concha y Toro Chardonnay ♫


Årets hvite påskeanbefaling fra
Vingrossist og importør VCT Norway AS og Concha y Toro Norway AS 

Concha y Toro Chardonnay bag-in-Box
Dette er en frisk og fruktig Chardonnay med aroma og smak av pære, eple, sitrus og tropisk frukt. Perfekt til solveggen på hytta, i sofaen hjemme eller til fisk og skalldyr, parmaskinke eller krydret mat som tapas og taco. Står det i pressemeldingen, som du kan lese lenger ned i innlegget.

Jeg synes vinen var god, tørr som jeg liker den, ganske mild på smak
Et stort pluss er prisen, 'kan denne være noe god a tru, når den er så billig ?'
Ja, her får du mye, helt grei hvitvin for pengene, kr. 318,50 for en 3 liter bag-in-Box ♫


Jeg har vært så heldig og fått en vareprøve, som jeg tester med noen av mine favoritter !
Vannameireker, kamskjell -og asiatiske smaker !

Må innrømme at dagens 'fangst' er fra frysedisken, noe lommeboken i hvert fall satt pris på.
Jeg brukte rå Vannameireker fra Sør-Vitenam.
Det er vel nesten misbruk av ferske kamskjell, hvis man behandler dem på denne måten, så her fungerer fryste helt greit. La reker og kamskjell tine i kjøleskapet i ett døgn, tørk godt av dem på tørkepapir eller i ett rent kjøkkenhåndkle før du marinerer dem. 

Perfekt forrett eller ett lite måltid for oss som er glad i skalldyr 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 300 g store rå reker
  • 300 g kamskjell, rå
  • 65 g babyleaf mix
Marinade:
  • 1 dl lys soyasaus
  • 1 vårløk, i tynne ringer
  • 2 ts sesamfrø
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 rød chili, hakket
  • 2 ts sesamolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet/presset
  • En neve koriander, hakket
Sånn gjør du:
  1. Rens/skrell reker og kamskjell. 
  2. Rør sammen marinaden.
  3. Legg renset scampi og kamskjell i en pose og hell i marinaden.
  4. Bland alt i posen godt sammen, slik at du får fordelt alt godt sammen.
  5. Mariner reker og kamskjell i kjøleskapet i ca. 1 time. 
  6. Ta reker og kamskjell ut av marinaden og stek dem i rapsolje. Stek det i to omganger, så de blir stekt ikke kokt. Ikke overstek de fine skalldyrene, de trenger bare 2-3 minutter i pannen.
  7. Legg alt tilbake i stekepannen og hell over marinaden.
  8. Kok retten raskt opp så marinaden blir varm.
  9. Ta pannen av varmen og bland inn babyleaf mix.
  10. Server retten med godt brød og ett glass kald Chardonnay.
  11. Spis & Nyt ♫
G♥D PÅSKE !!
Ingredienser til to porsjoner ♥ 
Marinade 
Marinering av kamskjell og reker 
Ta reker og kamskjell ut av marinaden
Stekes raskt i en varm panne med olje 
Tilsett marinaden og kok det raskt opp 
Klar til servering

Spis & Nyt  

Smaker sykt godt 


Fra pressemeldingen:
Påsken nærmer seg med stormskritt og hvorfor ikke gå for hvitvin på boks i påsken?
Hvitvin øker stadig !
Etterspørselen etter lyst og lett øker stadig og salget av hvitvin på polet var opp 4% i januar, mens rødvin økte kun med 1,5%. Chilensk hvitvin på boks økte med 10% i samme periode.


Salgssuksess

Vi lanserte Concha y Toro Chardonnay bag-in-box fra Chile i mars i fjor for å etterkomme økt etterspørsel på hvitvin, og dette har vist seg å bli en suksess. Nøyaktig ett år etter lansering har den fått økt distribusjon fra kategori 6 til kategori 4, og er nå å finne i hele 169 polutsalg.

Et rimelig alternativ på boks til påsken

Chile er et paradis for vinmakere og chilensk Chardonnay trives best i landets kjøligere områder. Concha y Toro Chardonnay er frisk og fruktig med aroma og smak av pære, eple, sitrus og tropisk frukt. Perfekt til solveggen på hytta, i sofaen hjemme eller til fisk og skalldyr, parmaskinke eller krydret mat som tapas og taco.

Concha y Toro Chardonnay bag-in-box

Art.nr.: 7340006
Pris: 318,50
Volum: 300 cl
Alk: 11,5%
Syre: 5,7 g/l
Sukker: 6,0 g/l
Druer: 85% Chardonnay, 15% Pedro Ximénez
Område: Central Valley 85%, Limarí Valley 15%
Vinifikasjon: 40% av druene er håndplukket. Tradisjonell vinifikasjon på ståltanker.

Concha y Toro Chardonnay bag-in-box !! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF