11 mars 2018

Cloud Bread !


Cloud Bread har vært på moten noen år.
Det er lavkarbo 'brød' uten mel og proppfulle av proteiner

Egg er obligatorisk selvfølgelig, men de lette 'sky brødene' blir laget med forskjellig type oster.
Noen bruker cottage cheese, smøreoster med eller uten kryddder og enkelte bytter ut ost med fet kokosmelk. Jeg brukte krydderost i dag.

Brødet kan serveres med pålegg, eller som perfekt tilbehør til supper og gryteretter !
Vet ikke helt om jeg vil kalt det for brød, men det er 'lavkarbofolkets' erstatning for vanlig brød.

Perfekte, gode, luftige, myke brød, som smaker himmelsk 
Himmelske brød der altså !!


Du trenger til 7 stk:
Inneholder totalt 394 kcal - 5,1 g karbo / 57 kcal - 0,7 g karbo pr. stk
  • 3 egg
  • 50 g smøreost
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 150 grader, med over og undervarme.
  2. Del eggeplommer og eggehviter.
  3. Pisk eggehvitene stive sammen med salt.
  4. Pisk eggeplommer, krydderost og bakepulver godt sammen.
  5. Bland forsiktig eggeplommene inn i eggehvitene, bruk en slikkepott, pass på at luften ikke går ut av eggehvitene.
  6. Legg brødene med en skje på en langpanne med bakepapir. Størrelsen skal være ca. 10 cm i diameter. Brødene må stekes med en gang !
  7. Stekes på 150 grader i ca. 25 minutter.
Tips:
Lager du dobbel porsjon kan du steke begge brettene samtidig på 140 grader varmluft i 25 minutter.

Tips:
Går du på lavFodmap diett må du bruke en naturell ost, uten krydder.
Brødene må oppbevares i kjøleskap og de kan også fryses.


Dobbelt porsjon med Jalapenò magerost og 1 ts fiberhusk ! Varmluft 140 grader i 25 minutter 😊
Cloud Bread, hele oppskriften av 3 egg !

Ingredienser 
Krydderost Når man skal oppgi kaloriinnholdet må det være riktig !
Visp eggehvite og eggeplommer 
Vend eggeplommer forsiktig inn med en slikkepott
Røren er klar 
Klare til steking 
Ferdig stekt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF