12 desember 2017

Stekt hjemmelaget fiskepudding med gulrotstuing og bacon !


Fiskepudding er enkel og god hverdagsmat. 
Du kan selvfølgelig bruke ferdig stekt fiskepudding, men den du lager selv blir mye bedre og inneholder som regel mye mer fisk enn fiskepudding, som man får kjøpt ferdig. 

Oppskrift på fiskepudding finner du her.
Den kan gjerne stekes dagen før servering.

Jeg serverte fiskepuddingen med kokte poteter, en god gulrotstuing med erter og sprøstekt bacon.
La også på noen gode reker og drysset over litt dill.
God middag


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g fiskepudding 
  • Smør
  • 500 g poteter
  • Bacon
  • Gulrotstuing med erter *
  • (Reker)
  • Dill

Sånn gjør du:
  1. Kok poteter.
  2. Stek bacon i stekeovn.
  3. Lag gulrotstuingen.
  4. Stek skiver av stekt fiskepudding i godt smør.
  5. Kok fryste erter raskt i lettsaltet vann.
  6. Serveres gjerne med  noen gode reke og frisk dill.

Gulrotstuing med erter:
  • 400 g gulrot
  • 200 g erter
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær gulrøtter i biter og kok dem i vann til de såvidt er møre. 
  2. Tilsett fryste erter og kok opp. Sil av vannet. 
  3. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. 
  4. Spe med melken litt om gangen 
  5. Tilsett de kokte grønnsakene, kok opp og smak til med salt og pepper.
Bacon:
  1. Forvarm stekeovn til 175 grader.
  2. Legg baconet på en stekeplate med bakepapir.
  3. Stekes i 15 - 20 minutter, men følg med - alle ovner er ulike.
  4. La de dryppe av på tørkepapir.
Bacon klar for steking 
Koker poteter og gulrøtter, steker fiskepudding 
Lager hvit saus til stuingen 

Klar til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF