08 desember 2017

Pikekyss med lakris ♥


Pikekyss er små søte marengs 😋
De skal være sprø utenpå og litt seige inni

Jeg synes lakris er sykt godt 
- og i denne utgaven har jeg smaktilsatt marengsen med hockeypulver. 

Hockeypulver er lakrispulver, som er pakket inn i en liten plastboks.
Hockeypulver var kjempepopulært på 80- tallet og selges fremdeles.


Pikekyss med lakris:
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 2 pakker Hockeypulver
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukkeret litt av gangen, tilsett hockeypulver og fortsett piskingen til en stiv marengs.
  5. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  6. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  7. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  8. Stek marengsen i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
  9. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  10. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Tips:
Eggeplommene kan du bruke til eggerøre, men vil anbefale og tilsette to hele egg også.

Du kan også lage majones, oppskrift 👉 her.

Ingredienser
Skill eggehvite og eggeplommer 
Pisk eggehviten helt stiv, før du tilsetter sukker
Ta blandingen i en sprøytepose, eller legg marengs med en skje på stekeplater med bakepapir 
Stekes på 80 grader i 2 timer ♥
Ferdig stekt 
Nom Nom

Pikekyss med hockeypulver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF