08 desember 2017

Ovnsbakt torsk med grønnsaker og pesto ♥


Enkel og god ovnsrett med masse gode grønnsaker og smakfull pesto !

Torsk inneholder masse sunne næringstoffer og er spesielt rik på vitamin D, B12 og selen.
Olivenolje er en av våre beste fettkilder. Proppet med sunne fettsyrer og antioksidanter. 
At grønnsaker er sunt -er noe alle vet. Her kan du bruke de grønnsakene du selv liker.
Benytt gjerne anledningen til å rydde opp i grønnsaksskuffen.
God middag ~**~


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 rødløk
  • 1 brokkoli (kun toppene)
  • 200 g babygulerøtter
  • 1-2 stk paprika
  • 4 asparges
  • 3 ss olivenolje
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • Salt
  • Pepper
  • 1 sitron
  • Grønn pesto *
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp grønnsakene i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Kok opp vann og tilsett en grønnsaksbuljong terning. Løs opp buljongterningen.
  3. Drypp over olje og hell over grønnsaksbuljongen.
  4. Dryss over salt og pepper.
  5. Stek grønnsakene i ovnen, 200 grader i ca. 15 minutter.
  6. Ta formen ut av ovnen.
  7. Legg på fiskestykkene, smør på pesto og press over saften av en halv sitron.
  8. Stekes ytterligere i 15-20 minutter til torsken er gjennomstekt.
Serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
Jeg serverte den med ovnsbakte poteter i dag.

Ingredienser 
Klar til servering ♥ 
Hvis du vil lage pesto selv:
Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
Sånn gjør du:
  1. Kjør basilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor. 
  2. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
  3. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF