07 oktober 2017

Ovnsbakt Portobello med ost 🍄


Portobellosoppen er en fullvoksen aromasopp.
Når aromasoppen er fullt utvokst, blir den altså til en portobello. 
Den har en fyldig og markant nøtteaktig smak -og passer perfekt ovnsbakt, gjerne fylt med godsaker.

Det var egentlig ett lite forsøk, men det ble utrolig godt altså !!
Beregn 1 stk per person hvis du skal servere den til forrett.
De kan også serveres på tapasbordet, som smaskens kveldskos -eller som tilbehør til kjøtt og fisk !
Smaker helt nydelig ♫♫


Du trenger:
  • Store portobello
  • Marinert fetaost med oliven og hvitløk
  • Blåmuggost
  • Paprika
  • Ruccola
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Pensle en ildfast form med litt olje.
  3. Skjær stilken av soppene og ta ut de brune trådene forsiktig med en skje. De kan fint spises, men det blir plass til mer ost -og de avgir veldig mye farge ved oppvarming.
  4. Rens og skjær paprika i små biter.
  5. Legg i fetaost med oliven og hvitløk, kan gjerne skjære hvitløken i litt mindre biter.
  6. Dryss over hakket paprika.
  7. Legg blåmuggost på toppen.
  8. Stekes i 10-15 minutter, jeg stekte dem i 12 minutter.
  9. Serveres på en seng av frisk ruccola.
  10. Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser 🍄
Fjerner stilken og de mørke brune trådene 🍄
Klare til steking 🍄
Stekes på 200 grader i 10-15 minutter 🍄
Klare til servering 🍄
Spis & Nyt ♫♫
Fikk du ikke plukket sopp i høst, så ikke fortvil -butikkene bugner av god billig sopp 🙄🍄
Lag en fin dag 🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF