09 oktober 2017

Frikassé på fårikål ♫♫


Fårikål på søndag, da blir det Frikassé på mandag !!
Jeg brukte rester av fårikål med lammelår, som du finner oppskrift på her.

Du bør rense kjøttet, ta ut kålen og sile kraften før fårikålen er helt avkjølt.
Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet -eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.

Selvsagt kan fårikålen også bare varmes opp igjen, men denne retten gjør restene enda bedre.
Den beste "fårikålmiddagen" jeg har spist i år 😋


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g kokt fårikålkjøtt
  • 200 g kokt kål fra fårikål
  • 2 gulrøtter
  • 100 g erter
  • 1 purre
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 persillerot
  • 6 dl fårikålkraft
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk dill
  • (Poteter)

Sånn gjør du:
  1. Rens kjøttet for bein, fett og slintrer. Jeg har brukt lammelår med masse godt kjøtt. Dette bør du gjøre før kraften "stivner".
  2. Ta vare på kålen -og skjær den i mindre biter.
  3. Sil kraften. 
  4. Oppbevar kjøtt, kål og kraften i kjøleskapet -eller frys det hvis du ikke skal bruke det en av de nærmeste dagene.
  5. Skjær grønnsakene i biter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Tilsett ertene helt til slutt. Sil av vannet.
  6. Varm opp fårikålkraften.
  7. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet, spe med kraften, litt og litt om gangen.
  8. Tilsett grønnsakene og kok opp.
  9. Ha i fløte, kok opp og tilsett fårikålkjøtt og rester av kål. La alt bli gjennomvarmt.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Dryss over dill ved servering og server retten med kokte poteter.
Tips:
Har du igjen mye kraft, så frys den ned og bruk kraften i lapskaus eller grønnsaksuppe.

Rester av fårikål ♫♫
Fårikålkjøtt, kål og kraft ♫♫
Ingredienser ♫♫
Koker poteter og grønnsaker, varmer opp fårikålkraften ♫♫
Skal tilsette fløte ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

ENIG !! Fårikål er best på dag 2 😋
Dagens dessert var selvfølgelig rester av eplekaken barnebarnet Isabell og jeg bakte på søndag ♫♫
Oppskriften finner du også i Hamar Arbeiderblad/HA-Bloggen -her !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF