17 juni 2017

Kabaret med varmrøkt pepperlaks og reker


Noen påstår at kabaret eller aspic, som noen kaller det har "gått av moten", men ikke hos meg !!
Bare MÅ ha det -rett som det er... ♫♪
- og det skulle vært påbudt på alle koldtbord !

Denne utgaven er nesten lik oppskriften, til en kabaret jeg tidligere har lagt ut i porsjonsformer.
Oppskriften på kabaret i porsjonformer finner du her.

Kabaret serveres med remulade, som du finner oppskrift på her !

Dette var egentlig ikke noe planlagt innlegg, den ble servert på koldtbordet til svigerfars 80 år's-lag, derfor er det ingen steg for steg bilder, som jeg pleier å legge ut.
Return to the 50' ♫♪


Du trenger:
  • 300 g varmrøkt pepperlaks
  • 800 g reker med skall
  • 2-3 stk egg
  • 7-8 dl lys aspic
  • 250 g grønne erter
  • 1 liten box hermetiserte hvite asparges
  • Frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Kok opp aspic og avkjøl den.
  2. Skrell reker.
  3. Kok egg, avkjøles og deles i skiver. Du trenger ikke alle, men det blir penest med store skiver.
  4. Bruk en form på ca. 1,5 liter.
  5. Legg i frisk dill.
  6. Legg i egg.
  7. Legg lagvis i reker, varmrøkt pepperlaks i biter, asparges i biter og erter. Jeg brukte også litt egg i skiver midt i kabareten også. Dryss på litt dill innimellom lagene.
  8. Hell over aspic. 
  9. Settes i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 4 timer.
  10. Hvelv kabareten ut av formen, pynt den gjerne litt og server den med god remulade. Oppskrift på god hjemmelaget remulade finner du her.
  11. Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF