18 mars 2017

Thai skreifilet med scampi ♪♫¸♥¸♫♪


Kjært barn har mange navn, kjempereker, tigerreker, kongereker -  blir også blir kalt scampi ! 
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Curry paste = Karripasta er jevne, våte blandinger av friske og tørkede krydder og urter, røtter og noen andre ingredienser. Karripasta brukes i curry og er en viktig del av det nasjonale kjøkken i Thailand, Malaysia, Indonesia og Singapore. Jeg brukte en red/rød chili curry i dag, men den leveres i mange forskjellige utgaver.

Curry paste og kokosmelk er altså så godt sammen -og ekstra godt blir det med frisk koriander !
Aldeles nydelig, god og smaksrik rett ♥ 
Dette blir helt klart en ny favoritt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 bit ingefær, ca 1 cm stor
  • 2 stk lime
  • 600 g skreifilet eller vanlig torskefilet uten skinn og bein
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 2 ss red curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 fiskebuljongterning
  • 500 g rå scampi
  • 1/2 stk squash
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • Ris
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Rens scampi, husk og fjerne tarmen. Legg dem til side.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken. 
  3. Skrell og rasp ingefær, bland ingefær sammen med saften fra en lime. 
  4. Skjær fisken i 4 like store biter og legg dem i en ildfast form. Gni ingefær- og limeblanding på torsken.
  5. Stek torsken i stekeovn på 180°C i ca.15 minutter.
  6. Finhakk eller riv hvitløk. Jeg brukte hvitløk på tube i dag, utrolig praktisk !
  7. Skjær rødløk, squash og paprika i biter.
  8. Varm opp en panne med litt olje og fres hvitløken litt.
  9. Tilsett currypaste, grønnsaker, kokosmelk og en knust fiskebuljongterning.
  10. La alt koke ca. 5 minutter.
  11. Tilsett scampi i sausen og la det trekke i ytterligere 5 minutter. (Bruker du ferdig  kokt scampi, så kan du tilsette dem de tre siste minuttene.
  12. Server ovnsbakt torsk, med grønnsakene og scampi, kokt ris, frisk koriander og en limebåt.
  13. Spis & Nyt  ♪♫¸¸♫♪

Vin til thaimat:
Til thaimat, som er sterkt, søtt, salt og syrlig er det som oftest best med hvitviner De bør ha både god sødme og frisk syre, og helst lite eller ikke noe eikepreg fra fat. Den kanskje beste allroundvinen til all thaimat, er halvtørr tysk riesling. Den takler også ganske mye hete fra krydder. 

Wongraven Morgenstern Riesling 2016
Ung, slank og fokusert. Preg av sitrus, eple og urter, hint av mineraler.
Les mer om vinen nederst i innlegget.

Spis & Nyt ♫♪

Lime og ingefær til fisken ♫♪
Tilsetter scampi ♫♪
Klart til servering ♫♪
Herlig, hot og smaksrikt ♫♪

Ingredienser ♫♪
Dagens utvalgte vin ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF