04 januar 2017

Sitronrisotto med ovnsbakt laks 💞


Enkel, velsmakende laksemiddag med smak av sitrus.
Retten er klar til servering på 30 minutter ♫♪
- og den smaker helt nydelig !



Sitronrisotto til 3 solide porsjoner:
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Raps eller solsikkeolje
  • 2 dl arborioris (risottoris)
  • 8 dl kyllingkraft
  • 50 g parmersan, revet
  • 2 ss smør
  • 3 ss sitronsaft
  • Revet skall av 1 sitron
  • Grønn salat, gjerne flere typer
  • Koriander
  • Laksefilet, uten skinn og bein
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Kok opp kyllingkraft i en kjele og hold den varm. Jeg brukte 8 dl vann og 2 beger kyllingfond.
  2. Surr finhakket hvitløk og løk i olje, i en tykkbunnet kjele.
  3. Tilsett ris og rør rundt.
  4. Tilsett varm kyllingkraft, litt og litt omgangen under omrøring i ca. 18 minutter.
  5. Rør inn parmesan, smør, revet sitronskall og smak til med sitronsaft.
  6. Serverer risottoen med blandet salat, laks og koriander.
Samtidig, som du koker risotten krydrer du laksen med salt og pepper.
Legg laksen i en ildfast form, med litt olje i bunn.
Stek laksen i stekeovn på 200 grader i 15 minutter.

Tips: Du klarer deg med en sitron, hvis du river skallet først og presser sitronen etterpå.
Sitron og parmesan gir god smak på risottoen 💞
Koker risotto 💞
Risottoen er klar 💞
Klar til servering 💞
Spis & Nyt 💞
Nom Nom 💞


Ingredienser 💞

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF