08 januar 2017

One pot - Spansk ris med tigerreker ✿


Rask og enkel middag - ALT I EN 'POT', med nydelige smaker fra Middelhavet !
Her kan du drømme deg bort -og minnes herlige, gloheite feriedager 💕

Du trenger:
  • 1 løk 
  • 2 stk paprika, gjerne forskjellige farger
  • 50 g chorizo
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g basmati ris 
  • 400 g hermetisk tomat
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
  • 400 g store reker/tigerreker
  • Koriander
  • Ruccola
  • Lime

Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, skjær paprika i terninger, skjær chorizo i biter og finhakk hvitløk eller bruk hvitløk på tube (enkelt og greit)
  2. Stek løk, paprika, chorizo ​​og hvitløk i olje over sterk varme i ett par minutter i en stor kjele.
  3. Tilsett vann og salt, kok opp.
  4. Rør inn ris og hakkede tomater.
  5. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter, til risen nesten er ferdig.
  6. Fjern skallet på rekene, jeg brukte ferdig kokte, så det var bare skallet på halen som måtte fjernes. Kan gjerne bruke rå tigerreker, husk og fjerne tarmen før de legges i gryta. Da trenger de litt lengre koketid, når rekene har skiftet farge til rosa er de ferdige.
  7. Bland rekene forsiktig inn i gryta -og la retten trekke på svak varme i ca. 5 minutter til rekene er varme og risen er ferdig.
  8. Server retten med ruccola, en limebåt og dryss over frisk koriander.
  9. Spis & Nyt !!
Steker løk, hvitløk, paprika og chorizo
Klar til servering
Spis & Nyt

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF