28 desember 2016

Kalkunrester med yellow curry & grønnsaker ✿⊱╮✿⊱


Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester.
Her får du oppskrift på en enkel og god ovnsrett, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !

YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass 💕


Du trenger:
  • 400 g kalkunrester
  • 2 paprika, jeg brukte rød og orange
  • 1 gul løk
  • 1 rødløk
  • 150 g gulrøtter
  • Rapsolje
  • 1 ss yellow curry paste
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk kyllingbuljongfond, eller kyllingbuljongterning.
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, skjær paprika og gulrøtter i biter.
  2. Stek løk, paprika og gulrøtter i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett curry paste, la det surre 2 minutter.
  4. Tilsett fløte og smuldre inn en buljongterning eller bruk tilsvarende mengde fond.
  5. La dette koke noen minutter.
  6. Hell grønnsakene over i ildfast form, legg kalkun i biter over grønnsakene.
  7. Strø over revet ost.
  8. Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.
  9. Serveres med salat og ris.
Steker grønnsaker ⊱╮
Grønnsaksblandingen er klar ⊱╮
Lagt på rester av stekt kalkun ⊱╮
Klar til steking ⊱╮

Ingredienser ⊱╮

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF