18 desember 2016

Crock-Pot Meatloaf ♥♫♪


Herlig, smaksrik og saftig kjøttpudding !
Denne skal 'koke' i til sammen 7 timer.
Jeg serverte kjøttpuddingen med mine favorittgrønnsaker; søtpotet og asparges !
Spis og Nyt ♫♪


Meatloaf:
  • 800 g kjøttdeig
  • 3 stk egg
  • 1 stk hakket løk
  • 1 stk hakket paprika
  • 1/2 dl Heinz ketchup
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 25 stk Ritz kjeks
Saus:
  • 2 dl Heinz ketchup
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts sennep

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttpuddingen, knus kjeksen og rør alt godt sammen med kjøttdeigen. 
  2. Form til en kjøttpudding, som passer i Crock-Pot gryta.
  3. Legg i kjøttpuddingen og kok på LOW i 6 timer -uten å ta av lokket !!
  4. Etter 6 timer tar du opp kjøttpuddingen og heller ut kraften, som har samlet seg i kjelen.
  5. Legg kjøttpuddingen tilbake i kjelen og hell over sausen.
  6. Legg på lokket og kok videre i ca. 1 time.
  7. Skjær kjøttpuddingen i skiver og server den sammen med søtpotetmos og lettkokte asparges !

Søtpotetmos:
Oppskrift til 4 porsjoner
  • 800 gram skrelte søtpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpoteter i biter, kokes til de er møre i lettsaltet vann.
  2. Hell av vannet.
  3. Mos søtpotetene med en stavmikser.
  4. Tilsett fløte og smør -og mos alt godt sammen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Du kan gjerne lage den i god tid før servering -og varme den opp igjen.
Asparges:
Kok asparges i lettsaltet vann ett par minutter, rett før servering.

Under arbeid ♥♫♪
Klar til steking, 6 timer på LOW i Crock-Pot ♥♫♪
Da kan man finne på noe annet å gjøre, mens Meatloaf'n passer seg selv ♥♫♪
Søtpotetmos ♥♫♪
Kjøttpuddingen har 'kokt' i 6 timer, nå skal sausen tilsettes ♥♫♪
Helt over sausen, nå skal den 'koke' i en time ♥♫♪
Klar til servering ♥♫♪ Jeg drysset over litt frisk basilikum !
Spis & Nyt ♥♫♪

Ingredienser ♥♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF