05 november 2016

Pizza med parmaskinke, tomat og hjemmelaget basilikumspesto !


Smaksrik, nydelig frisk pizza med ferske ingredienser !
Pizza med hjemmelaget pizzasaus, god italiensk skinke, små smaks tomater, hjemmelaget pesto av basilikum og masse revet ost 

Toppet med frisk ruccola og basilikum ved servering !
Spis & Nyt ♫♪


Gjennoppskrift
Restene av pizzasausen kan brukes til blant annet spagettisaus med kjøttdeig.
Parmaskinke, ruccola og pesto kan du lage en god salat av, oppskrift 👉 her !


Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel / ca. 7 dl
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/4 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
  5. Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller lag en stor langpanne-pizza.
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano *
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens. (Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)
Tips: Bruker du hermetiserte tomater uten krydder kan du tilsette 2 ts tørket basilikum og 2 ts oregano.

Pesto:
  • 1 potte basilikum 
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje litt og litt om gangen.
  3. Smak til med salt og pepper.
Topping:
  • Parmaskinke
  • Små smaks tomater
  • Revet ost
  • Pesto *
  • Ruccola
  • Basilikum

Slik gjør du:
  1. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen.
  2. Legg på ett godt tykt lag med ost, parmaskinke, tomater (delt i to) og pesto.
  3. Stek pizza på 225 grader i 15-20 minutter,
  4. Legg på ruccola og hakket basilikum ved servering.
Vi begynner med pizzadeigen
Deigen står til heving og vi fortsetter med pizzasausen....
Mens pizzasausen koker lager vi pesto ♫
Straks klar...... skal smake til med salt og pepper !
PESTO ♫
Moser pizzasausen med stavmikser !
Pizzabunnen er klar

Lagt på pizzasaus, ost og parmaskinke ♫ 

Klar til steking ♫ 
Ferdig stekt ♫ 


2 stk - Verdens beste pizza !! Klare til steking 🙃🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF