18 november 2016

BBQ Kalkunfilet i Crock-Pot ♫♪

OBS: Innlegget inneholder produktplassering !

Nå er Slowcooker 2.0 her – matlaging i én kasserolle !
- og jeg har fått tilsendt CROCK-POT CSC027X, på 6 liter, fra Acreto AB / CROCK-POT,  som distribuerer produktet i Norge.
Denne er beregnet på mat til 7-8 personer.

Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele. Med en innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg kan du enkelt steke, for eksempel løk og brune kjøtt på komfyren før du setter den over i varmeelementet, den kan også brukes på induksjonstopp.

Men, VÆR FORSIKTIG, kjelen ble veldig VARM over det hele, ikke særlig barnevennlig ! Innerkasserollen kan også settes inn i stekeovn og legges i fryseren.
Du kan velge mellom å koke ingrediensene på 1 = low/lav eller 2 = high/høy temperatur.
Den har også innstilling for og holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Denne utgaven har også timerfunksjon, som gjør at du kan programmere den.
På denne måten får du kontroll og kan bestemme når retten skal være klar. På displayet foran ser du tydelig tiden. Når retten har oppnådd ønsket koketid, stilles den automatisk på "keep warm".


Kjempegod rett med mør kalkun i en helt herlig BBQ-saus.
Dette er en oppskrift til 4 porsjoner.
Jeg serverte retten med en blandet salat og kokt ris.
Den er veldig enkel å tilberede, men imponerer den mest kresne gjest, for den smaker helt smaskens !

BBQ Kalkunfilet:
  • 1 kg kalkunfilet, rå
  • Stekesmør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl Heinz Barbecuesaus
  • 1 dl Heinz Garlicsaus
  • 1 dl aprikossyltetøy
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2,5 dl kokosmelk
  • Persille

Sånn gjør du:
  1. Skjær kalkunfilet i skiver på ca. 125 gram.
  2. Sett innerkasserollen på komfyren og varm den opp.
  3. Tilsett litt stekesmør og brun kalkunfileten på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.  Dette må gjøres to omganger. Legg dem som er ferdige til side, til du har fått stekt alle. (Har du ikke crock-pot med kjele, som kan brukes på komfyren, bruner du kjøttet i en stekepanne før du legger det over i crock-pot kjelen) Legg tilbake kalkunen i kjelen. Det er ikke nødvendig å steke kjøttet på forhånd, men det gir litt bedre smak.
  4. Sett kjelen i varmeelementet, bruk grytekluter !!!
  5. Rør sammen alle de andre ingrediensene og hell det over kalkunfiletene.
  6. Legg på lokk og kok på LOW i 5 timer eller på HIGH i 3 timer.
  7. Nå kan du gjøre hva du vil i noen timer ♫♫
  8. Ta av lokket og kok videre uten lokk (på HIGH) i ca. 30 minutter, da tykner sausen litt. Imens koker du ris og lager salat.
  9. Dryss over persille ved servering.

Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
  1. Skyll risen i vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5-10 minutter.
Tips:
Kalkun kan byttes ut med kyllingfilet !
Har du ikke Crock-Pot, kan retten stekes i en ildfast form i stekeovn ved 175 grader i 1 time.
Rocca Passolo Rosso Salento 2015
Produsert fra lett "over-modne" druer. Navnet "Passolo" kommer fra det italienske ordet "Passola", som er det noen produsenter kaller over-modnet druer.


Fyldig rød vin laget av Primitivo og Negroamaro druer.
Duften og smaken av plomme, kirsebær, krydder og lakris. Friskhet er middels, og det er et lavt innhold av myke tanniner. Det er en svak sødme fullt sensasjon i vinen.
Ett lett sødme fullt tilbehør vil imøtekomme til vinens karakter "-og da kommer sausen til sin rett"




Smak:
Utviklet og preget av tørkete frukter og krydder.
Lukt:
Preg av tørket frukt, sviske og litt krydder.
Farge:
Mørk rød.
Produsent:
Casa Vin. Angelo Rocca & Figli
Årgang:
2012 (2015)
Land, distrikt, underdistrikt:
Italia, Puglia, Salento
Råstoff:
Negroamaro 50%, Primitivo 50%
Metode:
Tradisjonell vinifikasjon på ståltank.




Alkoholprosent:
14.5%
Syre:
5,3 gram per liter
Sukker:
5 gram per liter
Bruner kalkunfilet ♫♪
Brunet kalkunfilet og rørt sammen saus ♫♪

Klar til koking ♫♪
Middagen er straks klar ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪
CROCK-POT CSC027X ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF