20 oktober 2016

Biffwok med hjertesalat !


Hjertesalaten er en liten romanosalat. 
Den har en delikat, søt-bitter smak og sprø konsistens.
Jeg har tidligere prøvd den rå, dampet og grillet -i dag putter jeg hjertesalaten i wok'n.

Hjertesalaten faller sammen under varmebehandling, så ikke vær redd for å bruke mye.


Når sausen er klar og ingrediensene delt opp -er retten klar på under 15 minutter !

Det er veldig god altså !


Du trenger til 3 porsjoner:
Biffwok:
  • Rapsolje
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 rødløk, skjært i tynne strimler
  • 3 fedd hvitløk, hakket eller 3 ts 'hvitløk på tube'
  • 225 g bambusskudd
  • 1 rød paprika, skjært i biter
  • 1-2 hjertesalat. skjært i strimler
  • 1 dl hakket koriander, pluss litt ekstra til pynt.
Sånn gjør du:
  1. Tilbered sausen.
  2. Skjær biffkjøtt i strimler.
  3. Stek litt og litt i olje, legg det til side. Skal bare brunes, ikke gjennomstekes.
  4. Stek løk til den blir gyllen, tilsett hvitløk og stek 1 minutt.
  5. Tilsett bambusskudd og paprika, la det surre noen minutter.
  6. Ta kjøttet tilbake i pannen, sammen med hjertesalat og koriander.
  7. Stekes i ett par minutter. 
  8. Tilsett sausen og kok opp.
Woksaus:
  • 1/2 dl oystersaus
  • 1/2 dl soyasaus
  • 3 ss eplecider eddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
Bland sammen alle ingrediensene og rør til sukkeret er oppløst.

Server woken med ris eller nudler og dryss over koriander ved servering 🌿
Jeg serverte retten med eggnudler.

Woksaus !


Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF