10 september 2016

Kremet pasta med rød pesto, reker, friske urter og avokado !


Mine favoritt ingredienser samlet på en tallerken
Pasta - Pesto - Reker - Basilikum -  Avokado - Koriander
- det må jo bare bli godt !
Kjempegod pastarett med masse smak ♫♪
Med fullkornspasta og lett matfløte så er det ikke spesielt usunt heller.

Du trenger:

  • 200 g reker, uten skall
  • 200 g pasta, jeg brukte fullkorn spaghetti
  • 1/2 rødløk
  • Frisk basilikum, ca. 1/2 potte
  • 3 dl lett matfløte
  • 4 ss rød pesto*
  • Frisk koriander
  • Avokado
Sånn gjør du:
  1. Rens reker.
  2. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken. Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
  3. Skjær rødløk i tynne skiver.
  4. Kok opp fløte og tilsett pesto, rør godt sammen.
  5. Tilsett pasta, rødløk og grovhakket basilikum i fløten og rør det godt sammen. Tilsett litt av kokevannet hvis retten blir for tørr.
  6. Bland rekene forsiktig inn helt til slutt.
  7. Dryss over masse frisk koriander og legg på noen skiver avokado ved servering.
Ingredienser

Den pestoen du lager selv er jo som regel den beste, men du trenger forskjellige ingredienser som du kanskje ikke bruker hver dag. Det kan være fristende, på travle dager og ty til ferdig pesto på glass. Hvis du bruker kjøpt pesto, så bruk noen ekstra kroner på en god en !!

Hvis du ønsker og lage pesto selv:
Tomatpesto med chili:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 finhakket chili
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender.
  3. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF