19 mai 2016

Quinoasalat med reker & kikerter - Asian style ♫♫


Quinoa er en vekst fra Andesfjellene i Sør-Amerika, det er kun frøene som blir brukt Inkaindianerenes 'hellige korn ♫♪

Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden.
Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.
Den inneholder nesten like mye protein som biff, og er stappfull av gode næringsstoffer og mineraler.

Det hellige kornet, quinoa er kjempegodt i en god salat med reker, grønnsaker og en asiatisk dressing.
Server gjerne salaten på en seng av sprø crispisalat. 

Salt - søtt - syrlig & spicy ♫♪


Quinoasalat
(Til 4 porsjoner)
  • 2 dl quinoa 
  • 4 dl vann
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 vårløk, skåret i tynner ringer
  • 1/2 agurk, fjern den bløte remsen i midten og skjær den i terninger
  • 1 box kikerter, skylt og avsilt
  • 1 kg reker med skall
  • Koriander
  • Sesamfrø
  • (Crispisalat) 
Dressing:
  • Safen av 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss raps eller solsikkeolje
  • 1 ss sesamolje
  • Pepper, ett lite dryss
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  3. Tilsett paprika, vårløk, agurk og kikerter.
  4. Bland forsiktig inn reker.
  5. Hakk en neve koriander, bruk stilken -der sitter mye av smaken.
  6. Pisk dressing godt sammen og bland den lett i salaten
  7. Dryss over sesamfrø og litt ekstra koriander.
  8. Server gjerne salaten på en seng av crispisalat.
  9. Spis & Nyt ♫
Grønnsaker, reker og dressing ♫

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF