10 april 2016

Kjøttgryte med nykål og karri !


Kjøttdeig er lettvint og billig mat.
Hvis du ønsker en enda sunnere og rimeligere rett kan du bruke kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Nå er det kommet nykål i butikken, herlig -det er så godt det !!!

Sambal oelek er en pasta laget på rød chilli, ingefær, lime og sitrongress, hot & godt !!
Rask og enkel gryte, som er klar til servering på 20 minutter.
Jeg serverte retten med kokte nypoteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille - sunt og godt ✿✿

Bruk tiden ute -i stedet for over grytene
Til 4 porsjoner:
  • 1 stk gul løk
  • 400 g nykål
  • 1 kjøttbuljongterning eller 1 beger kjøttfond
  • 2 ts karri
  • 1,5 ts sambal oelek
  • 600 g kjøttdeig
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Sånn gjør du:
  1. Skrell og hakk løken. 
  2. Skjær kål i strimler.
  3. Stek løk i godt smør til den blir gyllen.
  4. Tilsett kål og la det surre under omrøring til kålen 'faller sammen'.
  5. Legg det over i en kjele og rør inn karri, sambal oelek og en smuldret kjøttbuljongterning eller kjøttfond.
  6. Stek kjøttdeigen raskt i en stekepanne. 
  7. Legg den over i kjelen med grønnsakene. 
  8. Tilsett fløte og vann. 
  9. La det småkoke i 5–10 minutter. 
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Server gryten med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
  12. Spis & Nyt 
Steker løk og kål 
Steker kjøttdeig, kålen ligger i gryta og potetene koker 
Klar til servering ✿✿ Ser litt grå og trist ut, men smaker godt !!
Ingredienser  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF