09 mars 2016

Kremet ovnsrett med svinefilet & asparges


mmmmmher får du oppskriften på en helt fabelaktig god, men enkel ovnsrett.
Mørt og saftig kjøtt, en av mine favorittgrønnsaker og en himmelsk kremet saus ♥
Mascarpone er en mild kremet frisk ost, opprinnelig fra Italia.
Mascarpone brukes mye i desserter, men den passer ypperlig i middagsretter også !

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 600 g ytre eller -indrefilet av svin
  • Stekesmør
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • Basilikum
  • 400 g hermetiske tomater
  • 250 g mascarpone ost
  • 8 stk grønne asparges
  • Salt
  • Pepper
  • Pasta eller ris
Fremgangsmåte:
  1. Surr rødløken og hvitløken i smør til den er myk i en kjele med tykk bunn.
  2. Tilsett en boks med hermetiske tomater.
  3. La det småkoke i 5-10 minutter.
  4. Tilsett mascarpone ost og en neve hakket fersk basilikum i tomatsausen og la dette koke opp.
  5. Smak til sausen med salt og pepper.
  6. Hell sausen i en ildfast form
  7. Renskjær svinefilet fri for fett og hinner. Skjær den i skiver, krydre med salt og pepper og legg den i sausen.
  8. Skjær asparges i 2-3 cm lange biter og dytt dem den i formen.
  9. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
  10. Serveres med kokt ris eller pasta.
Kremet saus, svinefilet og asparges
Klar til steking 
Klar til servering 

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF