12 februar 2016

Ørret i basilikumsaus med dampet hjertesalat ♥


Ørret - Aure - Salmo trutta, er en fiskeart i laksefamilien.
Den varierer mye i farge og størelse. På grunn av ulikt levevis skjelner man mellom ferskvannsørret og sjøørret, men all ørret forplanter seg i ferskvann.
Ørret er nydelig matfisk med en flott rødfarge og marmorert kjøtt.

Jeg serverte fisken med Amadine poteter, en 'selskapspotet' som kan serveres med skallet på. Amadine poteten kommer opprinnelig fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket
i ca. 3000 år.


Her er oppskriften på en perfekt ørret-middag 
I glasset: Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2014

Til 4 porsjoner:
  • 600 g poteter
  • 800 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
Basilikumsaus:
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ½ dl hvitvin
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ss mazena
  • 1 potte frisk basilikum
Tilbehør:
  • 2 stk hjertesalat
  • 16 stk små tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje
  • Maldon salt
Fremgangsmåte:
  1. Begynn med å koke poteter.
  2. Fortsett med sausen.
  3. Legg ørret i en oljesmurt ildfast form, pensle ørreten med olje.
  4. Krydre med salt og pepper og stek den i stekeovn på 200 °C i ca 15 minutter.
  5. Stek tomatene sammen med fisken.
  6. Tilsett basilikum i sausen og damp hjertesalaten.
Basilikumsaus:
  1. Surr finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk.
  2. Tilsett hvitvin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
  3. Tilsett melk, kok opp.
  4. Rør ut maizena i litt vann og tilsett den i sausen og la det småkoke i 1 minutt.
  5. Basilikumen grovhakkes og tilsettes sausen etter den er kokt.
Tomater stekes i en liten smurt ildfast form sammen med fisken.
Finhakk hvitløk og dryss det over tomatene.
Dryss over Maldon salt og drypp over litt olje.

Hjertesalat deles i to på langs og legges i en kjele med litt kokende vann.
Legg på lokk og damp den 1 minutt.

Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2014
Varetype: Hvitvin
  • Land/distrikt: Østerrike, Niederösterreich, Kamptal
  • Årgang: 2014
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Ost  



  • Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt: Aroma preget av blomst, krydder og litt tropisk frukt.
  • Smak: Ung, sval og krydret, innslag av blomst og sitrus, streif av mineraler.
  • Råstoff: Grüner Veltliner 100%
  • Metode: Gjæring i temperaturkontrollerte ståltanker. Ingen fatlagring, flaskemodnet hos produsent i 12 md.
  • Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 7,00 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Weing. Allram

  • Hjertesalat
    Tomater
    Lager basilikumsaus med hvitvin
    Klar til servering

    Spis & Nyt

    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF