20 februar 2016

Pepperbiff med brokkolikrem, fløtegratinerte poteter og flambert peppersaus ♫♪ ღ ღ


Har du smakt brokkolikrem ?? Det er godt det ღ ღ
I dag serverer jeg den nydelige brokkolikremen med hot pepperbiff, fløtegratinerte poteter i porsjonskåler, en av verdens beste peppersauser og noen stekte tomater ♫♪

I glasset : Toresanas Amant Roble 2013


Oppskrift til 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 4 x 250 g mør biff
  • Hel pepper
  • Stekesmør
  • Olje
  • Salt
  • Cherrytomater
  • Frisk oregano
  • Brokkolikrem *
  • Peppersaus *
  • Gratinerte poteter *
Fremgangsmåte:
  1. Forbered pepperbiffene så de er klare til steking, la dem temperere seg på kjøkkenbenken.
  2. Forbered potetene, så de er klare for steking.
  3. Lag brokkolikrem.
  4. Lag sausen, så det kun står igjen og røre inn smøret.
  5. Sett potetene inn i stekeovn.
  6. Stek pepperbiff.
  7. Mens biffen hviler rører du inn smøret i peppersausen og steker tomater.
  8. Server, spis & nyt ♫♪

Fløtegratinerte poteter i porsjonsformer:
  • 600 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl revet ost
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel potetene i smurte ildfaste former og dryss over revet ost.
  6. Gratiner i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.

Biff:
Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Knus pepper i en morter.
Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
Krydre med litt salt.
La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Brokkolikrem:
  • 1 stk brokkoli
  • Nyco eller Samarin
  • 1 ss smør
  • 2 ss fløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær brokkoli i biter.
  2. Kok opp vann og 2 ss samarin. Jeg bruker fruktsalt for å beholde grønnfargen på brokkolien.
  3. Legg i brokkoli og kok i 4 minutter.
  4. Hell av vannet og tilsett smør og fløte.
  5. Kjør brokkolien i en blender eller mos den med stavmikser.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Hold de varm.
Peppersaus:
  • 1 ss hel pepper
  • 5-10 cl cognac
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Sukkerkulør
  • 2 ss smør
Sånn lager du sausen:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
  3. Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk.
  4. La det brenne ut.
  5. Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge.
  8. Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
  9. Rett før servering  varmer du den opp og rører inn smøret.
Tomater steker du ca. 5 minutter i en stekepanne med masse smør og frisk oregano.
 Krydres med salt og pepper. Hell smøret over tomatene med en skje under steketiden.

Toresanas Amant Roble 2013
En frisk, god og billig rødvin ! Røverkjøp !


  • Varetype:Rødvin
  • Land/distrikt:Spania, Toro, Øvrige
  • Årgang: *)2013
  • Passer til:Lam og sau   Storfe   Ost  
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Dyp blårød.
  • Lukt:Aroma preget av mørke bær, lakris og tjære, innslag av fat og karamell.
  • Smak:Ung og fast, preg av mørke bær og fat, litt rustikk stil.
  • Råstoff:Tinta del Toro (Tempranillo) 100%
  • Metode:Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjonsteknikk, 6 md. modning før tapping.
  • Innhold:Alkohol 14,50%Sukker: 1,70 g/lSyre: 4,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Bod. Toresanas























Forbereder potetene
Legger på ost på de fløtegratinerte potetene
Ferdig kokt brokkoli skal bli til brokkolikremSe den herlige grønne fargen !
Brokkolikrem 
Er det ikke typisk, flammen sluknet før jeg rakk og ta bilde !! c",)
En av verdens beste peppersauser
Steker tomater
Spis & Nyt  ღ ღ
Cognac
Ingredienser 

Toresanas Amant Roble 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF