28 februar 2016

Ovnsbakte koteletter med sopp og løk i ravigottesaus ♪♪


Ravigottesaus eller bare ravigotte (fra fransk: ravigoté) er en fransk, gulfarget saus bestående av sennep, grønne urter/krydderblanding og hvitløk. Sausen har en syrlig og skarp smak, den kan vel egentlig kalles for sennepsaus -for det er det det er !
Den kan man lage selv også, lages som vanlig sennepssaus som man bruker til gravlaks, men bytter ut dill med kjørvel og tilsetter litt hvitløk.
Når man blander ravigottesausen med fløte blir det en god balansert saus ♡ღ
Spis & Nyt ♪♪



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-8 stk svinekoteletter
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
  • 200 g sopp
  • 2 gule løk 
  • 1 flaske Ravigotte saus
  • 3 dl fløte
Sånn gjør du:
  1. Skjær av bein og overflødig fett på kotelettene. Om du beregner 1 eller 2 per person avhenger av størrelsen på kotelettene og om det er små -eller storspisere.
  2. Stek kotelettene raskt i en varm panne med smør på begge sider, krydre dem med salt og pepper. Skal ikke gjennomstekes, kun brunes.
  3. Legg kotelettene i en ovnspanne eller stor ildfast form.
  4. Skjær sopp og løk i skiver og stek dem i godt smør. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg blandingen over kotelettene.
  6. Bland sammen fløte og ravigottesaus og hell det over kotelettene.
  7. Stekes ved 180 grader i 1 time.
Serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
Jeg serverte retten med ris i dag -og det ble kjempegodt ♪♪

Steker koteletter raskt i en varm stekepanne.
Koteletter, løk og sopp -og en herlig saus av ravigotte og kremfløte !

Sausen skal helles over ovnsretten !
Klar til steking !
Klar til servering ♪♪

Nom Nom ♡ღ
Ingredienser !
Ravigottesaus ♪♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF