25 februar 2016

One pot pasta ☆҉.¸.•❥•♪♫⁀°♡ღ Vegetarpasta med tomater og basilikum !


Må henge meg på 'one pot' bølgen jeg også.
Det var Martha Stewart, som først lagde denne retten i 2013 -og senere er den blitt kopiert og laget i mange forskjellige utgaver.

Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte - inkludert pastaen.
Alt kokes sammen i ca. 15 minutter med litt omrøring underveis. Så godt - så enkelt !

Her er en enkel vegetar utgave av 'ONE POT PASTA' til 4 solide porsjoner:


Du trenger:
  • 400 g fullkorn spaghetti
  • 400 g små tomater
  • 10 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rød chilli 
  • Basilikum
  • Revet ost

Sånn gjør du:
  1. Hell vann og smuldre opp buljongterning i en kjele.
  2. Skjær tomater i to.
  3. Grovhakk løk og finhakk chili og finhakk eller riv hvitløk.
  4. Grovhakk en god neve basilikum.
  5. Tilsett alle ingrediensene i grønnsaksbuljongen. Det kan lønne seg og dele spaghetti i to på midten hvis du ikke har en veldig bred kjele.
  6. La alt koke forsiktig opp. 
  7. Når vannet koker, skrur du ned til middels varme. Det skal boble litt, men ikke fosskoke. 
  8. Rør forsiktig ett par ganger innimellom.
  9. Kokes til pastaen er ferdig. Anbefaler ikke og bruke pasta som skal koke i kortere tid enn 10-12 minutter, løken trenger litt koketid for å bli god.
  10. Dryss over grovhakket basilikum og revet ost ved servering.
Klar til koking !
Klar til servering !
Spis & Nyt !

Ingredienser
Godkjent av Lorenzo Boni ♡ღ  Executive Chef of Barilla America
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF