03 januar 2016

Spicy kyllingkjøttboller i tomatsaus ✿ Servert med tagliatelle !


Herlige, sunne kjøttboller av kylling, 
krydret med hot chili, hvitløk og frisk koriander.

Start med tomatsausen, mens den koker steker du kyllingkjøttboller.
Serveres med nykokt pasta !


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 neve fersk koriander
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Slik gjør du:
  1. Finhakk hvitløk, chili og koriander
  2. Rør kyllingkjøttdeigen sammen med egg og salt.
  3. Tilsett løk, hakket koriander og pepper.
  4. Sett stekepannen på middels til sterk varme
  5. Ha olje i pannen, når pannen er varm legger du i formet kjøttboller.
  6. Stek de raskt på alle sider til de får litt stekeskorpe. De trenger ikke være gjennomstekte, da de skal trekke i sausen.
  7. Legg dem over i sausen når den er klar og la alt trekke på svak varme i ca. 10 minutter.
🍅 Tomatsaus:
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 800 g hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 nevne hakket basilikum
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Fres løken i olivenolje. 
  2. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
  3. Tilsett tomatene, vann og tomatpuréen og sukker.
  4. La det småkoke i 10-15 minutter.
  5. Ha i urtene og la sausen koke fem minutter til. 
  6. Mos sausen med en stavmikser, sett den tilbake på platen.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Tagliatelle
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Sil av vannet, tilsett litt olje eller smør og bland alt godt sammen, så pastaen ikke fester seg sammen.

Lager kyllingkjøttboller
Steker kjøttboller

Kjøttbollene er klare, tilbereder sausen.
Ingredienser
SPIS & NYT !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF