25 januar 2016

Pannekaker med sprøstekt bacon og 'oppattværnt' Kål !


"Dæ æ berre ein ting som æ bære heill kål -
og dæ æ oppattværnt kål og pæinnkaku" !

I går lagde jeg en stor porsjon 👉 KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !
- i dag serverte jeg KÅL'n sammen med pannekaker, sprøstekt bacon og blåbærsyltetøy.
Stære godt - ha ti døkk !

Du trenger:
  • Kål (-eller oppattværnt ertesuppe)
  • Pannekaker *
  • Bacon *
  • Blåbærsyltetøy
Pannekaker ca. 6 store:
  • 4 egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • Stekesmør
Sånn gjør du:
  1. Ta eggene i en stor bakebolle, visp dem lett sammen.
  2. Tilsett ca. 4 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
  3. Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
  4. Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
  5. La røren svelle i minst 1/2 time.
  6. Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
  7. Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
  8. Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
  9. Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
  10. Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen.
  11. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Bacon:
  1. Forvarm stekeovn til 175 grader.
  2. Legg baconet på bakepapir, legg det på en stekeplate og sett den inn i forvarmet stekeovn.
  3. Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.
Bacon klar til stekning !
Steker pannekaker og varmer opp kål'n c",)

Link til 👉 KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

2 kommentarer:

  1. Dæ kælles kål, mæin dæ æ itte huggukål i supa…… å mye kål ska e`ha ti

    Monica

    SvarSlett
    Svar
    1. Den inneholder ikke kål, men du skal 'sette kål på' gamle skanker :)

      Slett

Print Friendly and PDF