10 desember 2015

Ovnsbakt kyllingfilet med grønnsaker !


Enkel, god og sunn middagsrett 🍅
Kylling og grønnsaker tilberedes i samme form.
Resultatet blir mør, saftig kylling med masse smak, god saus og smaskens grønnsaker.

Server med hva du måtte ønske : kokt ris, pasta, poteter eller brød.

Hvis du ønsker lavkarbo kan retten serveres med blomkålris eller annet lavkarbo tilbehør.

Til 4 porsjoner:
  • 800 g kyllingfilet
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 1/2-1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1/2-1 purre
  • 2 stk gulrøtter
  • 10 små tomater
  • 1 dl kyllingbuljong eller fond
  • 1 dl soyasaus
  • Kyllingkrydder
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts salt 
  • Persille
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær grønnsakene i passende biter og legg dem i en ildfast form. Tenk litt på steke/koketid når du skjærer opp grønnsakene.
  2. Kok opp/løs opp buljongbuljong/fond. Jeg løste opp 1/2 beger kyllingfond i 1 dl kokende vann.
  3. Hell kyllingfond og soyasaus over grønnsakene.
  4. Krydre lett med salt og pepper.
  5. Dryss over frisk persille og koriander.
  6. Krydre kyllingfiletene med kyllingkrydder og legg dem på grønnsakene.
  7. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C og stek i ca. 20 minutter.
  8. Dryss over frisk koriander ved servering.
Klar til steking !

Grønnsaker, kraft, soyasaus og krydret kyllingfilet

Ingredienser
Spis & Nyt !! Mør, saftig kylling med masse smak !
En av UKENS MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER - Uke 2/2016 hos MyTASTE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF