20 desember 2015

Bouillabaisse ✿ Fransk fiskesuppe tilberedt i stekeovn !


Bouillabaisse er en tykk fiskesuppe som opprinnelig stammer fra området omkring
Marseille i Provence.
Det blir alltid benyttet flere slags fisk og skalldyr, samt verdens dyreste krydder safran.

Jeg har laget en tomatbasert suppe med safran, grønnsaker, laks, torsk, reker og blåskjell 🌿

Suppen varmet jeg i stekeovn !
Snadder ♫♫



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 250 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk paprika, gul
  • 1 stk paprika, rød
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0,75 g safran
  • 1 ts timian
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakket
  • 3 dl fiskekraft (eventuelt vann og buljong/fiskefond)
  • Salt
  • Pepper
  • 200 g renset reker
  • 100 g blåskjell, ferdig kokte uten skall
  • Frisk basilikum
Fremgangsmåte:
  1. Sett stekeovnen på 180 °C
  2. Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en smurt ildfast form.
  3. Skjær paprika i biter, hakk løk i biter og finhakk eller riv hvitløk.
  4. Surr løk, hvitløk og paprika i litt olje til løken blir blank.
  5. Rør inn spisskummen, safran og timian, og surr videre i ett minutt.
  6. Tilsett hermetiske tomater og fiskekraft, og smak til med salt og pepper.
  7. Kok opp og hell blandingen over fisken i formen.
  8. Stekes i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  9. Dryss over renset reker, blåskjell og frisk hakket basilikum ved servering.
Serveres med godt brød !



Tips:
Kok gjerne blåskjellene selv og bruk kraften fra blåskjellene i stedet for fiskekraft.
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men i dag prøvde jeg fryste, som jeg tinet i kjøleskapet, de var stor og fine -og ikke utvannet.
Reker MÅ du skrelle selv, de som ligger i lake er ikke gode.


Ingredienser
Safran - 0,75g
Bouillabaisse - under arbeid !
Bouillabaisse - klar til 'koking' i stekeovn !

Klar til servering ! Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF