31 oktober 2015

Squash-pannekaker !


Squash eller zucchini, som mange kaller den har en nøytral smak, men den har den egenskapen
at den trekker til seg andre smaker. De mest vanlige er grønn eller gul.
Den brukes titt og ofte både i Europa og Asia.
I dag brukte jeg grønnsaken i vegetar pannekaker.
Veldig sunt og smakte ikke ille, men ikke de beste pannekakene jeg har spist :)

Du trenger:
  • 3 egg
  • 1 fedd hvitløk
  • Persille, frisk
  • Dill, frisk
  • 1 squash
  • 1 ts salt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts pepper
  • Rapsolje
  • Crème Fraîche Lett
  • (Lodderogn)

Sånn gjør du:
  1. Riv squash på ett rivjern. Legg squash i ett dørslag, bland inn salt og la dem stå i 30 minutter. Klem ut vannet med hendene.
  2. Rør sammen egg, revet hvitløk og en god neve hakket dill og persille.
  3. Bland inn squash.
  4. Tilsett hvetemel og pepper. Bland alt godt sammen.
  5. Stek pannekakene på middels varme med litt olje, 3-4 minutter på hver side. Det lønner seg og lage dem litt små, da de ikke henger så godt sammen.
  6. La pannekakene få renne av seg på ett tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  7. Server pannekakene med crème fraîche, litt lodderogn (droppes hvis pannekakene skal serveres som vegansk måltid) og frisk dill.

Klare til servering !

Ferdig stekte squash-pannekaker

Steker pannekaker

Revet squash !

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF