26 april 2015

Gratinert bayonneskinke med kremet chilisaus og nykål & nypoteter !


Enkel, men allikevel kjempegod ovnsrett, med ferdig kokt bayonneskinke, gratinert med en nydelig, ikke sunn med veldig god chilisaus -og min ynglingsgrønnsak : NYKÅL eller SOMMERKÅL,
som den også kalles.

Du trenger :
  • Bayonneskinke, kokt
  • Nypoteter
  • Nykål
  • Salt
  • Kremet chilisaus *
Fremgangsmåte:
  1. Vask og kok poteter.
  2. Skjær bayonneskinke i skiver og legg skinkeskivene i en ildfast form.
  3. Lag sausen, som beskrevet under.
  4. Bre sausen over bayonneskinken
  5. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  6. Del nykålen i fire. Kok opp lettsaltet vann, tilsett kålen og kok den i 3-5 minutter.
  7. Server skinken med lettkokt kål og kokte poteter. Dryss over litt hakket basilikum, hvis du har.
Kremet chilisauce:
  • 3 dl fløte
  • 2 ts sukker
  • 165 g majones
  • 6 ss Heinz chilisaus
Visp fløten med sukkeret, med en håndmixer til krem.
Bland majonesen og chilisausen inn i kremen, bruk håndmixeren.

Ferdig stekt !


Klar til steking c",)


Ingredienser
Søndagstur på Ottestadstien !
9 km gåtur i dag ! Herlig - Våren er den fineste årstiden .

Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF