17 april 2015

Fiskeburger av ørret & laks, med mangosalat & yoghurt ✿


Nydelig, friskt og sunt måltid, med gode råvarer

Blant viktige næringsstoffer er laks rik på omega-3-fettsyrer, proteiner, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.
Ørret inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på de fettløselige vitaminene A og D.
Mango er proppfull av A-vitaminer, som er viktig for synet og for at kroppen skal vokse og utvikle seg. Mangoen inneholder også en god mengde C-vitaminer, som er en viktig antioksidantkilde.


Du trenger til 4 porsjoner

  • 400 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 egg
  • 3 ss fløte eller melk
  • 2 vårløk, hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Smør
  • Mangosalat med vinaigrette *
  • Yoghurt med melon og pasjonsfrukt
Sånn gjør du:
  1. Kjør fisk, skjært i biter, egg, fløte, vårløk, salt og pepper i en blender.
  2. Form til åtte burgere, det enkleste er og forme burgeren og legge den rett i panna eller på grillen.
  3. Stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør, 2-3 minutter på hver side i en stekepanne. Eller legg dem på grillen på smurt aluminumsfolie og grill dem noen minutter på hver side.
Mangosalat 
  • 2 stk mango
  • 2 stk chili, rød
  • 1 potte koriander, frisk
Vinaigrette
  • 3 ss saft av lime
  • 4 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt og pepper
  1. Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
  2. Plukk bladene av korianderplanten.
  3. Skjær mango i små biter, chili i tynne skiver.
  4. Legg alt i en bolle, hell over vianigretten og bland forsiktig sammen.
Server burgerne med mangosalaten, noen skjeer yoghurt og ovnsstekte poteter eller godt brød.

Blander sammen ingrediensene til fiskeburgerne 

Fiskeburgere ✿

Ingredienser ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF