02 april 2015

Bayonneskinke med asparges og hollandaisesaus !


En god, enkel, gammel klassiker, som smaker like godt hver gang. 
Bayonneskinke er skinke av bogen på svinekjøtt.

I Norge selges røkt og urøkt, rå og kokt, men det man oftes finner i butikkene er røkt og ferdig kokt bayonneskinke.

Jeg brukte lettsaltet, røkt ferdig kokt skinke i denne oppskriften og serverte den varm.
Du kan også serveres skinken kald. Ta den ut av kjøleskapet en halvtimes tid før servering, så den ikke er kjøleskapskald når den skal nytes. Med varme poteter og saus fungerer det helt greit !

Kald Bayonneskinke i tynne skiver, passer perfekt på koldtbordet.
Nydelig kjøttpålegg og snadder i salater 🌿


Bayonne skinke eller jambon de Bayonne er opprinnelig en skinke, som fikk navnet sitt fra den gamle havnebyen Bayonne helt sørvest i Frankrike, en by som ligger i begge kulturregionene Baskerland og Gascogne.


I Norge skifter røkt ferdig kokt bayonneskinke navn etter årstiden, sommerskinke, juleskinke og påskeskinke !

Det er en forholdsvis mager strykningsdel da den blir laget av bogen. 
Den jeg benyttet i dag inneholdt 152kcal og 8,8g fett per 100g. 
Da den både er lettsalat og røkt inneholder den naturlig nok en del salt 2,2g.

Jeg serverer bayonneskinke med fløtegratinerte poteter, lettkokt asparges og hollandaise 🌿 God middag 🌿



Du trenger:
  • Bayonneskinke, ferdig kokt
  • Asparges
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Hollandaisesaus *
Bayonneskinke:
  1. Skjær skinken i tynne skiver for hånd eller med en påleggskjærer.
  2. Stable skivene og pakk dem inn i folie.
  3. Stekes på 180°C i ca. 40 minutter til skinken er gjennomvarm.
Fløtegratinerte poteter:
3-4 porsjoner
  • 8 poteter
  • Salt 
  • Hvit pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
  2. Legg poteter i en ildfast form.
  3. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  4. Bland fløte og melk, tilsett litt muskatnøtt.
  5. Hell blandingen over potetene.
  6. Sett den ildfaste formen i ovnen på 220 °C og stek den i ca. 20 minutter.
  7. Sett varmen ned til  180 °C og stek dem videre sammen med skinken i ca. 40 minutter eller til potetene er møre.
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Hollandaisesaus finner du oppskrift på 👉 her !

Tips :
Får du igjen rester kan du lage en god 👉 skinkegryte.

Skjær skinken i tynne skiver !

Bayonneskinke !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF