18 mars 2015

Spaghetti med chorizo & posjert egg ♪


I'm in heaven ♥ 
Helt nydelig, skikkelig smakfull pastarett ♫♪

Det posjerte egget flyter utover pastaen og passer ypperlig sammen med den hissige spanske pølsen 😋

Chorizo inneholder masse sterke smaker, så jeg synes ikke at den egner seg, som hovedkomponent i en rett, men den gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.

Chorizo blir, som regel laget med svinekjøtt og paprika. 
Det er paprika som gir pølsen den røde fine fargen 🌿

Spis & Nyt 

Til 2 store, gode porsjoner:
  • 130 g chorizo ​​
  • 200 g spaghetti 
  • 2 egg
  • 2 stk hermetisk paprika, ca 200 g
  • 3 ss olivenolje
  • 2 stilker bladpersille
  • Pepper
  • Salt
  • (Parmesan)
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken.
  2. Skjær chorizo og paprika i biter.
  3. Varm oljen i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, paprika og masse sort pepper. Stekes i ett par minutter, til alt er godt og varmt og skyen har fått en fin rød farge.
  4. Posjert egg : Kok opp 1 liter vann, tilsett 4 ss edikk og 1 ts salt. Knekk eggene ett og ett egg i hver sin kopp eller skål. Rør i vannet med en skje så du lager en god ̈́virvel' i vannet. Legg eggene forsiktig ned i kjelen, vannet skal ikke koke når du tar eggene i. Posjeres i 3-4 minutter. Ta eggene opp av kjelen.
  5. Sil vannet av pastaen, ta vare på litt av kokevannet.
  6. Hell pastaen i pannen med chorizo og bland alt godt sammen, tilsett 1 dl kokevann.
  7. Grovhakk bladpersille, bruk kun bladene og bland urtene inn i pastaen.
  8. Fordel pastaen på to tallerkener og legg ett posjert egg på toppen av pastaen, krydre med salt og nykvernet pepper. 
  9. Dryss over parmesan eller annen god revet ost, hvis du ønsker det.
Klar til servering !
Spis & Nyt ♪
Ingredienser
Hyggelige kommentarer fra Lorenzo Boni
Kjøkkensjefen for Barilla America !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF