20 mars 2015

Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål !!


Fyldig ovnsrett med masse smak 🍅

Chorizo inneholder masse sterke smaker, så jeg synes ikke at den egner seg, som hovedkomponent i en rett, men den gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.
Chorizo blir, som regel laget med svinekjøtt og paprika. 
Det er paprika som gir pølsen den røde fine fargen. 

Kikerter er en spiselig belgfrukt i erteblomstfamilien. Planten er 20 til 50 cm høy, og har små blader på begge sider av stammen. En belg inneholder to eller tre erter. Blomstene er hvite eller blå med rødlig skjær. Kikerter inneholder like mye protein som kylling, den blir derfor mye brukt i vegetarisk mat!

Hermetiske tomater er en langtidsholdbar sunnhetsbombe. Ernæringsmessig overgår de konserverte tomatene friske tomater. Forklaringen er at tomatene blir varmebehandlet før de hermetiseres. Under behandlingen sprenges cellene, og det gjør det lettere for kroppen å ta opp de sunne mikro- og makronæringsstoffene tomaten inneholder.

Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer !


Til 4 porsjoner trenger du :
  • 4 store rå kyllinglår
  • Stekeolje
  • Smør
  • 2 chorizo pølser
  • 1 løk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 x 290 g boks kikerter, avsilt og skyllet
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl kyllingkraft/buljong
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Grønnkål, strimlet
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllinglår raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side.
  2. Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.
  3. Skjær løk i skiver og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.
  4. Tilsett kikerter, tomater, en kvist timian og kyllingkraft. 
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form. 
  7. Legg kyllinglår og chorizo på toppen.
  8. Sett på lokk eller dekk til med stekefolie. 
  9. Stek formen på 200 grader i 20 minutter.
  10. Ta av lokket og tilsett strimlet grønnkål. Dytt grønnkålen litt ned i sausen.
  11. Stek videre, uten lokk i ca. 15 minutter.
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunede råvarer i en gryte sammen med væske under tett lokk og som, regel stekes den i ovn.



Klar til 'første' steking !

Nesten klar til 'andre' steking
Ferdig stekt


Portada Caladoc Tinta Roriz 2013

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av mørke bær og urter.
  • Smak: BlBløt og lett sødmefull, preg av modne mørke bær og urter. (2012)
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Caladoc 50%, Tinta Roriz 50%
  • Metode: Druene er først gjæret ved 30 C, og så ved 20 C, til sammen i 15 dager.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 3,60 g/l Syre: 6,40 g/l

  • Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF