27 januar 2015

Ovnstekte nakkekoteletter med grønnsaker og Thai Red Curry Paste !!


Hot & Godt !!
Denne retten tar det litt tid å lage, ca. 20 minutter med forberedelser og 1 time steketid,
men den er vel verdt og vente på.

Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens. 
Rød karripasta, som lages av rød chilipepper er uunnværlig i den thailandske kjøkkenet. 
Gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 store nakkekoteletter
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 3 gulrøtter
  • 1 stang stangeselleri
  • Bladpersille, en liten neve
  • 1/4 purre
  • 6-8 poteter
  • 4 ts rød curry pasta
  • 3 dl fløte
Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter og gulrøtter.
  2. Skjær poteter og gulrøtter i store biter og kok dem i en kjele i 10 minutter.
  3. Skjær stangselleri i skiver og purre i ringer.
  4. Krydre kotelettene godt med salt og pepper og stek dem raskt i en stekepanne i litt nøytral olje, på god varme.
  5. Gni inn kotelettene med currypasta, 1/2 ts på hver side og fres dem litt på begge sider.
  6. Legg poteter, gulrøtter, purre og stangselleri i en stor ildfast form.
  7. Dryss over litt hakket bladpersille.
  8. Hell over fløte
  9. Legg kotelettene på toppen.
  10. La kotelettene stå i ovnen på 175 grader i ca. en time, snu kotelettene etter 30 minutter og stek videre til grønnsaker og koteletter er møre.
  11. Serveres rykende varmt rett fra formen.
Under arbeid !
 
Klar til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF