17 januar 2015

Kamskjell med chorizo & pimiento ✿


Kjempegod forrett - helt smaskens !!
Gode kamskjell, som passer utrolig godt til den salte, sterke chilipølsen og smaken av røkt paprika.

Pimientos del Piquillo er en av gastronomiens skjulte skatter.
Dette er en veldig aromatisk variant av paprika som dyrkes i Lodosa (Navarra), Spania. 
De høstes i september-oktober hvorpå de grilles over åpen ild, håndskrelles og renses for frø.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 12-16 rensede kamskjell
  • 100 g chorizo
  • 2 sjalottløk
  • 2 grillede paprika, pimiento
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Olivenolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Bladpersille
Sånn gjør du: 
  1. Skjær pølsen i små biter, sjalottløken i tynne skiver og paprikaen i strimler.
  2. La pølsebitene og løken frese noen minutter i en god klunk olivenolje.
  3. Tilsett paprika og eddik.
  4. Trekk pannen til side og smak blandingen til med salt og pepper.
  5. Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
  6. Tilsett 2 spiseskjeer meierismør. Skru litt ned på varmen. Stek i 2 minutter. Snu kamskjellene og la dem trekke rolig i 3 minutter på den andre siden.
  7. Bland kamskjellene med chorizo- og paprikablandingen.
  8. Dryss over grovhakket persille og server.
Pazo de Villarei Albariño 2011

Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.

  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt  
  • Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Albariño 100%
  • Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Bod. Pazo de Villarei

  • Steker pimiento, chorizo og sjalottløk
    Steker kamskjell

    Ingredienser.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF