18 januar 2015

Egg cocotte med HOT tomatsaus ♫♫


Egg cocotte eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker, betyr bakte egg.
Fyllet kan varieres med forskjellige proteiner og grønnsaker.

Her har jeg laget en vegetar utgave, med kun løk, tomater og ost, krydret med chili 🌿

- Hot & Godt !
Passer ypperlig som frokost "dagen derpå" ♫♫


Til 4 stk trenger du:
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakkes
  • 1 sjalottløk, hakkes
  • 1 ts chilipulver
  • 1 box hakkede tomater
  • 1 ts salt med liqurisk krydder eller havsalt
  • 4 egg
  • Revet ost
  • Ristet godt brød
Sånn gjør du:
  1. Surr hvitløk og sjalottløk gylne i litt olje.
  2. Tilsett tomater, chili og salt. La det koke noen minutter. Smak til med mer chili, hvis du vil ha den litt sterkere.
  3. Fordel blandingen i porsjonsformer.
  4. Strø over revet ost og legg ett egg på toppen.
  5. Stekes ved 200 grader i 15 minutter.
  6. Serveres med ristet brød.
Tomatsausen, ost og ett egg på toppen ♫♫

Ingredienser ♫♫
Hvis du vil prøve noen andre utgaver så kan du teste ut Egg cocotte med crème fraîche, vårløk og tomat eller en med sopp : Egg cocotte med sjampinjong og mozzarella ♫♫

Spis & Nyt ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF