07 januar 2015

Brokkolisuppe med svinekjøtt !


Super start på det nye året, med en varm god og sunn suppe !

Brokkoli inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, en god del kalsium for skjelettet og litt jern som forsyner cellene med oksygen.
Renskåret svinekjøtt innholder bare to til fem prosent fett. Nesten 60 % av fettet i svinekjøtt er umettet, altså fett som er godt for hjertet.
Spis & Nyt !

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 1340 kcal inkl. 2 ss stekeolje - 335 per porsjon
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler, jeg brukte indrefilet
  • Solsikkeolje
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk potet
  • 1 stk løk
  • 12 dl vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning eller tilsvarende mengde kjøttfond
  • 2 dl matfløte
  • Frisk basilikum
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og løk.
  2. Skjær brokkoli (bruk stilken også), poteter og løk i biter.
  3. Kok opp vann, buljong og fløte. 
  4. Tilsett grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre.
  5. Tilsett en neve basilikum.
  6. Kjør alt i en blender eller bruk stavmikseren til du får en jevn suppe.
  7. Varm den opp igjen rett før servering, smak til med salt og pepper.
  8. Finskjær svinefilet fri for fett og hinner og skjær den i strimler.
  9. Stek strimlet svinekjøtt i en varm stekepanne, litt og litt om gangen.
  10. Krydre med salt og pepper.
  11. Hell suppen i suppeskåler, legg på strimlet svinekjøtt og pynt med litt frisk basilikum.
  12. Serveres med grovt brød eller rundstykker.

Skjærer opp ingrediensene 

Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF