28 november 2014

Hvit pizza med reker ♫ Pizza Bianca ♫


Hvit pizza har blitt ganske så populært.
Bytter ut den vanlige tomatbaserte pizzasausen med crème fraîche og pesto.
Resultatet blir en nydelig, lekker pizza ♫


Oppskrift til 4 porsjonspizza
Pizzafyll:
  • 1 beger crème fraîche lett
  • ca. 4 ss pesto *
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk orange paprika
  • 200 g mozzarella
  • 100 g ruccula
  • 200 g reker, uten skall
Pizzabunn :
  • 500 hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.
  4. Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner.
  5. Etterhev pizzabunnene i ca. 20 minutter.
  6. Smør på crème fraiche og pesto. 
  7. Skjær rødløk og paprika i tynne ringer. Fordel det så utover pizzaen.
  8. Legg på osten, som er skåret i skiver og stek pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter på 220 °C.
  9. Legg ruccula og reker på pizzaen før servering.

Klar til steking ♫
Ferdig stekt ♫
Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
  3. Smak til med salt og pepper.
Pizza Bianca ♫

Lerøy seafood likte pizzaen min og repostet det på Instagram !


Spis & Nyt ♫





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF