01 november 2014

Biff stroganoff ✿⊱╮



Russlands mest kjente rett, laget av en fransk kokk til greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733–1811) Stroganov var på sine eldre dager tannløs, derfor mørt kjøtt som er delt i strimler.

Biff stroganoff er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet: 
Kjøtt, løk, sopp og syrlig rømme.

Denne gryta kan også kokes i slowcooker.
Da blir den enda bedre -og du kan bruke kokekjøtt, som er billigere.
Oppskrift 👉 her

Server med salat og hva du måtte ønske av ris eller poteter 🌿
Smakfullt og godt

Vel bekomme ⊱╮


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g mørt oksekjøtt fra indre- eller ytrefilet 
  • Stekesmør/olje
  • 250 g sjampinjong
  • 1 løk
  • 2 dl crème fraîche 
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts sennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Del kjøttet i strimler.
  2. Brun kjøtt i en stekepanne i flere omganger, legg det til side.
  3. Skjær sjampinjong i skiver, brun den litt i smør og ha denne over i en gryte.
  4. Stek løken i smør, legg løken over i en gryta og tilsett salt og pepper.
  5. Tilsett tomatpuré, sukker, sennep og kjøttkraft. La det surre litt.
  6. Tilsett crème fraîche og biffstrimlene, la det småkoke ett par minutter.
  7. Smak til med salt, pepper og sukker.
🍷 Retten krever en smakskraftig, rik vin med god fylde og litt fatpreg.



Cune Crianza 2010 - Rioja ⊱╮

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av røde og mørke bær, innslag av urter og fat.
  • Smak: Saftig og frisk rød bærfrukt over fint integrert fat.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Tempranillo 80%, Garnacha 10%, Mazuelo 10%
  • Metode: Håndplukkede druer, avstilking og kort maserasjon før gjæring i ståltanker ved 26-28 °C. 12 mnd lagring i franske og amerikanske eikefat, 6 mnd. flaskemodning.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF