29 november 2014

BBQ Marinert kylling med søtpotet & mais


Kylling, søtpotet og mais er en veldig god kombinasjon -og med verdens beste BBQ saus = NAM !
Skikkelig klissete, hot & godt !!
Spis & Nyt !!

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 stk rå kyllinglår eller 4 store rå kyllingfileter
  • 600 g søtpotet
  • 4 maiskolber
  • Solsikkeolje
  • Maldon salt
  • BBQ saus *
Sånn gjør du:
  1. Lag BBQ saus. 
  2. Skrell søtpotetene. 
  3. Skjær søtpoteter i skiver eller båter og maiskolber i biter. 
  4. Hell over litt olje og strø over salt. 
  5. Bland godt sammen og legg dem på en stekeplate eller i en ildfast form. 
  6. Gni kylling inn med ett tykt lag BBQ saus. 
  7. Legg kyllingen på en stekeplate eller i en ildfast form. 
  8. Kylling og grønnsaker stekes samtidig i ovn. 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. 
  9. Serveres med resten av BBQ sausen !

Klar til steking
BBQ Saus:
  • 4 dl Heinz ketchup
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss hvitvinsedikk 
  • 1 ss worchestershire sauce
  • 6 ss brunt sukker
  • 1,5 dl solsikkeolje
Bland og rør sammen alle ingrediensene.
Kjempegodt og lettvint.  4 dl Heinz ketchup = 1 flaske a 500ml.

Ingredienser til BBQ saus

Due Palme Salice Salentino 2011




  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av tørket frukt og mørke bær, streif av røyk og tjære.
  • Smak: Bløt og sødmefull, preg av modne bær og plomme, fin fasthet i ettersmaken.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Puglia, Salice Salentino
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Negroamaro 80%, Malvasia 20%
  • Metode: 8 dagers maserasjon i horisontale roterende tanker, gjæret ved maks. 27 C. 6 md. lagring i franske eikefat.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 1,10 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Spis & Nyt !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF