22 november 2013

Panna cotta med mangopuré ✿

  
Panna cotta er Italiensk og betyr : kokt fløte -og det er så godt !!
Her har jeg laget en med mango - Den er frisk, god og syrlig.
Passer godt etter litt tunge middager.

Til 6 porsjoner:
Panna cotta ✿
  • 3-4 stk gelatinplater
  • 2 stk vaniljestenger
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2 ½ dl sukker
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Hvis du skal servere desserten i glassene bruker du 3 gelantinplater til 7,5dl fløte,¨men hvis du skal ta den ut av formen og servere den på en asjett eller i en skål bør du bruke 4 gelantinplater.
  3. Del vaniljestang i to på langs, skrap ut frøene.
  4. Både stang og frø skal kokes sammen med fløten.
  5. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljestenger. 
  6. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinen, klem vannet godt ut av gelatinen.
  7. Sil fløten og ha blandingen i serveringsglass eller egnede former.
  8. Pass på at ikke fløten er for varm, så glasset sprekker, eller bruk glass som tåler varme.
  9. Avkjøles i kjøleskap, minst 4 timer før servering. Kan gjerne lages dagen før den skal serveres.
Mangopuré  ✿
  • 1 stor mango
  • 3 ss melis
Sånn gjør du:

  1. Fjern stein og skall på mangoene.
  2. Kjør fruktkjøttet i en mikser, sammen med 3 ss melis, smak til med mer melis hvis du vil ha den litt søtere.


Flere oppskrifter på Panna Cotta finner du her :

`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF